/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O furtună de iarnă face ravagii în Japonia. Sute de persoane au fost rănite

missing
10 ianuarie 2021, ora 19:14

Cel puţin opt persoane au murit şi alte aproximativ 240 au fost rănite în urma unei puternice furtuni de iarnă care a afectat duminică regiuni costiere situate de-a lungul Mării Japoniei, au relatat media locale, informează DPA, scrie agerpres.ro.

Multe persoane au murit în timp ce degajau zăpada, pe măsură ce un front de aer rece a adus ninsori abundente în zonele nordice şi centrale ale ţării.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost găsit decedat într-o maşină acoperită de zăpadă în oraşul Himi, potrivit Kyodo News.

Furtuna de iarnă a provocat rănirea a cel puţin 240 de persoane, în prefecturile Niigata, Ishikawa, Fukui şi Toyama, conform postului NHK.

Aproximativ o mie de autovehicule au rămas blocate, duminică dimineaţă, pe o autostradă înzăpezită din oraşul Sakai. Alte 200 de maşini au rămas înzăpezite pe o autostradă din oraşul Nanto. Două persoane au fost transportate la spital după ce li s-a făcut rău, potrivit Kyodo.

În luna decembrie, prefectura Niigata a fost afectată de ninsori abundente, aproximativ 2.100 de autovehicule rămânând blocate timp de două zile pe o autostradă înzăpezită din această regiune situată la nord-vest de Tokyo.

În oraşul Joetsu, cantitatea de zăpadă acumulată începând de joi a ajuns la aproximativ 180 de centimetri, în timp ce un strat de aproximativ 160 de centimetri de zăpadă s-a depus în satul Shirakawa, notează DPA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram