/VIDEO/ Montate pe pavaj vechi și stricat. Mai mulți chișinăuieni, nemulțumiți de stațiile de așteptare noi

10 ianuarie 2021, ora 20:21

Stații noi cu pavaj vechi. Mai mulți locuitori ai capitalei se plâng că stațiile de așteptare instalate acum două luni în Chișinău au fost montate pe pavajul vechi care este stricat. Mai mult, acestea arată jalnic. Scaunele sunt murdare, în jurul lor sunt cioburi de sticlă, iar orarul transportului public lipsește. Supărați, unii chișinăuieni sunt gata să reabiliteze cu puterile proprii unele stații. Un anunț afișat de către un locuitor al capitalei care ar vrea să repare stația unde își așteaptă în fiecare dimineață troleibuzul a devenit viral pe rețelele de socializare.

Am găsit acest anunț la o stație de așteptare de pe strada Ismail. Este scris de un bărbat pe nume Pavel care a decis să repare stația de așteptare din apropierea casei lui, din banii proprii. Bărbatul nu a vrut să ne vorbească în fața camerelor de filmat, însă ne-a spus că îi pare rău ca stația unde își așteaptă în fiecare dimineață troleibuzul a ajuns în așa stare, deși a fost reamenajată cu doar două luni în urmă. În anunț, acesta a lăsat și un număr de telefon și i-a îndemnat pe cei care vor să contribuie la reabilitarea stației să-și unească forțele.

„Da, sigur, mult nu, dar cât aș găsi eu de cuviință, aș da, numai să trăim așa curat, dar cine face mizeria, noi locatarii”.

„Știți, nu contează cine și din buzunarul cui, contează cât se va păstra această stație”.

Totuși, această femeie spune că devină ar fi tot locuitorii capitalei care nu păstrează bunurile orașului.

„Numai oamenii sunt de vină”.

„Numai le fac, frumoase, cu tot ce trebuiește, peste noapte, sau a doua zi, sunt fărâmate”.

Alți trecători, însă, consideră că de întreținerea stațiilor de așteptare din capitală trebuie să se ocupe municipalitatea, iar pentru asta, chișinăuienii plătesc impozite.

„Eu ca persoană care sunt cadru didactic, contribui prin taxele pe care le plătesc, inclusiv și în contul primăriei”.

Oamenii spun că amenzile pentru cei care distrug bunurile orașului ar trebui să fie mai mari.

„Atitudinea față de aceste bunuri trebuie să fie altfel valorificată, sunt multe lucruri care se fac frumoase, dar cu părere de rău, se distrug… eu aș pune accent pe acest aspect, nu de reparat și pe urmă imediat de stricat, momentul de păstrat, asta este esențial”.

Aceasta nu este singura stație de așteptare care se află într-o stare jalnică.

LOREDANA EȘANU,REPORTERĂ TV8 „Această stație de așteptare de pe strada Ismail a fost instalată chiar pe pavajul care este distrus aproape în totalmente. Oamenii se plâng că acoperișul este prea mic, iar ploaia este o adevărată încercare pentru aceștia. De asemenea lipsește orarul troleibuzelor”.

„Iată vedeți cum s-au apropiat față de problemă, cum s-au atârnat, au pus acolo și gata, firma care au pus toată chestia asta, carcasul acesta, a făcut ce a făcut, și gata, pe noi nu ne doare și avem rezultatul care îl avem acuma”.

„Calitatea este proastă, nu este vina oamenilor”.
„Încălțămintea se strică, totul este oribil”.
„Nu ai unde să stai la dos”.

Reprezentații primăriei capitalei nu ne-au răspuns astăzi la telefon pentru a ne oferi un comentariu. La sfârșitul lunii octombrie, 28 de stații noi au fost instalate în municipiul Chișinău, iar alte 120 urmează a fi reamenajate în toate sectoarele capitalei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram