image
Sursa foto: captură foto

Astronauții de la NASA au mâncat de Anul Nou ridichi cultivate de ei, în spațiu; Ce gust aveau

Astronauții NASA aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale s-au răsfățat de Anul Nou cu ridichi proaspete pe care le-au cultivat pe orbită, relatează descopera.ro, care citează publicația Futurism.

Cum s-au dezvoltat ridichile crescute în spațiu

Ridichile au fost primele legume cultivate și consumate pe orbită, după salate, iar reușita arată că traiul în spațiu pe termen lung ar putea fi sustenabil, scrie sursa citată. De obicei, astronauții de la bordul ISS nu consumă ceea ce cultivă.

Ani buni, mâncarea preparată pe orbită a fost congelată și trimisă înapoi pe Terra, pentru analize, fie că a fost vorba despre legume sau prăjituri. Chiar și acum, 10 din cele 19 ridichi au fost trimise pe Pământ, iar echipajul a avut voie să consume restul de 9 ridichi. În 2005, astronauții au cultivat în spațiu și au consumat salată ”red romaine”, al cărei gust nu diferea față de cel al salatei crescute pe Pământ, scrie libertatea.ro.

Experimentul cu ridichi ar fi un semn bun al călătoriilor în spațiu, însă, în viitorul mai apropiat, reprezintă vești bune pentru echipajul care nu poate aproape niciodată să consume alimente proaspete. Conform sursei citate, astronauta Kate Rubins a declarat că ”ridichile au fost la fel de gustoase precum cele crescute în grădina sa, de acasă”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: