image
Sursa foto: GettyImages

„Șamanul QAnon”, devenit imaginea asaltului de la Capitoliu, a fost arestat

Jake Angeli, protestatarul bizar care a luat parte la asaltul Capitoliului pe jumătate dezbrăcat, cu fața pictată și cu o căciulă de blană, cu coarne, pe cap, este acuzat de pătrundere prin efracție, cu violență, într-o clădire cu acces restricționat, scrie Business Insider.

Angeli, numit și „șamanul QAnon”, pentru că este un suporter vechi al QAnon – o conspirație bizară care susține că Donald Trump duce o luptă secretă împotriva unei rețele de pedofili sataniști, a fost arestat sâmbătă, a anunțat Departamentul de Justiție al SUA.

Cazul lui este instrumentat de biroul FBI din Washington și de Poliția Capitoliului. Trei capete de acuzare au fost formulate pe numele lui Jake Angeli: pătrundere prin efracție, cu bună știință, într-o clădire cu acces restricționat; manifestare violentă; comportament neadecvat în sediul Capitoliului.

Angeli, pe numele real Jacob Anthony Chansley, cel mai vizibil personaj al evenimentelor de miercuri și imaginea asaltului, după ce fotografiile cu el s-au viralizat pe internet, este unul dintre suporterii lui Trump care s-au confruntat cu poliția la Capitoliu.

Violențele s-au soldat cu cinci morți: o femeie a fost împușcată, alte trei persoane au murit din cauza unor „urgențe medicale”, iar vineri, un polițist a decedat în urma rănilor suferite în timpul confruntărilor cu protestatarii, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: