Sănătate

Efectele consumului de ceapă. Ce se întâmplă dacă mănânci o ceapă pe zi

Ce se întâmplă dacă mănânci o ceapă medie pe zi
Ceapa este foarte bună pentru organism, deoarece este bogată în fibre şi are doar 40 la 100 g calorii. Aceasta are numeroase proprietăţi medicinale, fiind o sursă importană de crom, mineral. Conţinut care ajută celulele din ţesut să răspundă în mod corect la nivelul insulinei din sânge. Ceapa este comercializată sub diverse culori, forme şi mărimi, dar cele întâlnite sunt cele roşii sau galbene. Aromele diferă, astfel putem găsi unele dulci şi unele iuţi.

Leguma este recunoscută pentru prevenirea cancerului, dar şi pentru părul sănătos pe care îl obţii. De asemenea, este un bun antioxidant, deoarece conţine numeroase vitamine precum: vitamina A, vitamina B, vitamina C şi mangan. Ceapa mai are şi cantităţi reduse de calciu, fier, magneziu, fosfor, folaţi şi potasiu, iar dintre antioxidaţi conţine quercetină şi sulf. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii care au consumat leguma frecvent aveau cel mai mic risc de cancer de prostată.

Efectele consumului de ceapă
– Previne cancerul – potrivit unuit studiu, persoanele care consumă o ceapă medie pe zi sunt feriţi de apariţia cancerului de stomac, de sân sau prostată. Specialiştii consideră că acest efect al legumei îl reprezintă flavonoizii care blochează agenţii ce favorizează apariţia acestei boli nemiloase.

– Previne bolile de inimă – ceapa are un miros înţepător dat de o substanţă numit: sulfura de alil. Acest compus care conţine sulf este cunoscut pentru efectele pozitive pe care le are asupra vaselor de sânge. Consumul de ceapă verde,în special, reglează bolile cardiace.

– Previne răceala – dacă faceţi parte din categoria consumatorilor de ceaiuri, cu siguranţă, cunoaşteţi deja faptul că acestea sunt adevărate remedii naturale pentru răceli. Dacă vă confruntaţi cu această problemă, puteţi încerca cu încredere un ceai de ceapă. Deşi are un gust neplăcut, este o soluţie benefică. Foarte multe persoane îl recomandă pentru tuse.

– Previne durerea musculară – iubitorii activităţilor fizice s-au confruntat deseori cu neplăcutele dureri musculare. Ceapa poate compensa vătămarea oxidativă a fibrelor musculare şi a ţesuturilor din corp. Quercetina care se regăseşte în ceapă ajută la prevenirea stresului oxidativ de la nivelul creierului, mai ales după eforturile fizice. De asemenea, această substanţă este benefică şi pentru prevenirea fracturilor.

– Creşte imunitatea organismului – cercetătorii au arătat că usturoiul şi ceapa conţin compuşi sulfuraţi puternici care stimulează activitatea limfocitelor şi cresc rezistenţa la îmbolnavire. Pentru a da rezultate, cele două legume trebuie consumate în stare crudă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *