Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Avionul dispărut în Indonezia. Aeronava…

Avionul dispărut în Indonezia. Aeronava a căzut de la 3 000 de metri în doar un minut. Printre pasageri erau 7 copii și 3 bebeluși. Martor: „A căzut ca un fulger în mare și a explodat în apă”

Autorităţile aeronautice din Indonezia au anunţat, sâmbătă, că au pierdut contactul cu un avion de pasageri de tip Boeing care efectua o cursă internă. Potrivit ultimelor date actualizate, transmise de BBC, în avion se aflau circa 62 de pasageri.

Autoritățile locale anunță că aeronava s-a prăbușit în largul coastelor indoneziene. Resturi ale avionului şi fragmente umane au fost descoperite în mare de o navă a Pazei de Coastă din Indonezia.

Potrivit site-ul de urmărire a zborului Flightradar24.com, aeronava a pierdut mai mult de 3.000 de metri în altitudine în mai puțin de un minut.

Martorii au spus că au văzut și auzit cel puțin o explozie.

Un pescar aflat în larg a declarat serviciului indonezian BBC că a asistat la un accident și căpitanul său a decis să se întoarcă pe uscat.

Avionul a căzut ca un fulger în mare și a explodat în apă. Era destul de aproape de noi, cioburile unui fel de placaj aproape mi-au lovit navă”, a spus el.

Mai mulți locuitori ai unei insule din apropierea locului în care a dispărut avionul au declarat pentru BBC că au găsit obiecte despre care cred că provin din avion.

Ministerul Transporturilor a declarat că eforturile de căutare și salvare sunt în curs. Se spunea că ultimul contact cu avionul, cu indicativul de apel SJY182, a fost făcut la ora locală 14:40 (07:40 GMT).

Potrivit informațiilor deținute în acest moment se presupune că în avion se aflau 56 de pasageri și șase echipaje la bord, deși avionul are o capacitate de 130.

Timpul obișnuit de zbor către Pontianak, în vestul insulei Borneo, este de o oră și jumătate.

Conform detaliilor de înregistrare, avionul este un Boeing 737-500, construit acum 26 de ani.

Sriwijaya Air, o companie aeriană locală care zboară către Indonezia și alte destinații din Asia de Sud-Est, a declarat că încă mai colectează informații despre zbor.

Avionul dispărut nu este un 737 Max, modelul Boeing implicat în două accidente majore din ultimii ani.

În octombrie 2018, un Boeing 737 Max, care a efectuat un zbor indonezian Lion Air s-a prăbușit în mare la aproximativ 12 minute după decolarea din Jakarta. Atunci, 189 de persoane au decedat.

Jerome Wirawan de la BBC din Jakarta spune că ultimele evenimente vor aduce întrebări și emoții dificile în Indonezia, a cărei industrie aeriană a fost supusă unui control intens de la prăbușirea Lion Air.

Acel accident a fost pus pe seama unei serii de defecțiuni în proiectarea avionului, dar și a erorilor din partea companiei aeriene și a piloților.

Sursa: BBC