Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Un „troleibuz turistic” va…

FOTO Un „troleibuz turistic” va circula, în weekenduri, pe străzile din Capitală: primarul a anunțat de ce a fost luată o astfel de decizie

Un „troleibuz turistic” va circula în weekenduri pe străzile din Chișinău. Anunțul a fost făcut sâmbătă de către primarul general al Capitalei , Ion Ceban.

Potrivit edilului, decizia a fost luată în cadrul proiectului dezvoltat în comun cu ANTRIM, în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău.

„Chișinău – capitală turistică”- este denumirea noii strategii de dezvoltare a turismului, care va fi elaborată de către municipalitate în anul 2021, menționează Ion Ceban într-o postare făcută pe pagina lui de Facebook.

„Inițial, troleibuzul va circula pe străzile orașului în zilele de sâmbătă și duminică pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică din Chișinău. În restul zilelor, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare deservite de către RTEC. În troleibuz vor fi difuzate ghidurile audio, create anterior, despre locurile și monumentele istorice ale Chișinăului”, a scris Ceban pe Facebook.

În mesajului lui, primarul mai menționează că „în curs de implementare sunt și alte proiecte care vor contribui la promovarea turismului în municipiul Chișinău, dar și redescoperirea acestuia de către locuitori și vizitatori”.