image
Sursa foto: AP

Pentru cât timp ești imun după ce te vaccinezi

În urmă cu ceva timp, se vehicula că un vaccin oferă cel puțin 6 luni de protecție împotriva noului coronavirus. Pentru mai multe luni, însă, nu știa nimeni pragul superior al acelei perioada de relaxare.

Dacă totul merge bine, ar trebui să te bucuri de cel puțin câțiva ani de imunitate împotriva unei eventuale infecții cu Covid-19, după ce te-ai vaccinat cu soluția de imunizare de la Moderna. Informația vine de la directorul executiv al companiei, Stephane Bancel, cu mențiunea că, momentan, discutăm de un optimism informat, nu de o opinie științifică.

În condițiile date, Stephane a insistat că ar trebui să mai adune niște date pentru a atașa cei ”câțiva ani” prospectului vaccinului. Pentru context, evaluarea inițială a vaccinului, de acum câteva luni, a fost de minimum 6 luni de imunitate. La acea valoare s-a ajuns prin prisma faptului că au trecut șase luni de când au început testele și nu se îmbolnăvise niciun participant la test. Pe același criteriu, având în vedere că mecanismul din spate este foarte similar, nu e exclus ca soluția Pfizer/BioNTech să ofere o autonomie similară.

Compania americană Moderna a fost în lumina reflectoarelor în această săptămână după ce s-a bucurat de autorizația Comisiei Europene pentru distribuire a vaccinului în UE, notează Playtech.ro.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu privire la faptul că un vaccin oferă protecție doar o lună sau două este, cred eu, afară din schemă”, a spus directorul executiv, Stephane Bancel, la un eveniment. ”Anticorpii generați de vaccin dispar din corpul uman foarte greu (…) Credem că va fi o protecție care va dura posibil câțiva ani”, a adăugat Bancel.

Următorul pas este ca Moderna să demonstreze prin date științifice clare faptul că vaccinul său este eficient în aceeași măsură și împotriva tulpinilor de Covid-19 propagate în Marea Britanie și Africa de Sud. În mod oficial, vaccinul americanilor vine la pachet cu o rată de succes de 94,5% de a te proteja de virus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: