Facebook explică ce se întâmplă cu datele utilizatorilor europeni: cum are loc, de fapt, schimbarea de la WhatsApp

WhatsApp și-a actualizat recent condițiile de utilizare și totul are legătură cu transferul de date către Facebook. Între timp, însă, compania lui Zuckerberg vine cu ceva precizări referitoare la utilizatorii europeni.

Foto: droidbug.com

Facebook vine cu câteva precizări legate recentele actualizări cerute de WhatsApp, serviciul de mesagerie din portofoliul propriu. Compania susține că noile condiții prin care compania va accesa datele personale ale utilizatorilor WhatsApp nu se aplică și-n Europa.

Nu se specifică acolo că nu se aplică deocmdată, dar nu greșesc foarte tare cei care-l menționează în acest context. Clarificarea a fost făcută de divizia irlandeză a Facebook, după ce, inițial, s-a crezut că noile clauze vor fi aplicate la fel în toată lumea, inclusiv în Europa. Numai că pe teritoriul Europei funcționează GDPR – adică Regulamentul General pentru Protecția Datelor și atunci, deocamdată, nu prea există spațiu de manevră, citează Playtech.

N-ar fi exclus, însă, ca pe viitor Facebook să găsească o portiță pentru a putea transfera și datele europenilor.

În ce constă schimbarea de la WhatsApp

Modificările trimise pentru ca utilizatorii să-și dea acordul asupra lor permit WhatsApp să partajeze mai multe date despre utilizatori inclusiv cu Facebook, inclusiv informații despre înregistrarea contului, numere de telefon, date despre tranzacții, informații legate de servicii, interacțiuni pe platformă, informații despre dispozitivul mobil, adresă IP și alte date colectate pe baza consimțământului utilizatorilor.

Doar că, după cum arată acum Facebook, această partajare a datelor cu Facebook și celelalte servicii ale sale nu se aplică statelor UE care fac parte din Spațiul Economic European (SEE), care sunt guvernate de reglementările GDPR privind protecția datelor.


Pub