Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Petiție online: Se cere interzicerea…

Petiție online: Se cere interzicerea focurilor de artificii în R. Moldova

A fost lansată o petiție online prin care se cere retragerea din vânzare a artificiilor în R. Moldova. Autoarea petiției eu enumerat mai multe efecte negative ale focurilor de artificii prin care efectele negative asupra climei, traumatizarea psihică și fizică a animalelor, dar și din motive de siguranță.

„Dorim să protejăm animalele şi să beneficiem de aer curat. Particulele fine de praf eliberate în atmosferă sunt considerate nocive pentru sănătate umană şi animală.

Artificiile de Revelion reprezintă unul dintre cele mai neobișnuite evenimente de poluare atmosferică în decursul unui an. Majoritatea particulelor aerosolizate prin arderea focurilor de artificii constau din metale și compușii lor folosiți în artificii”,
se arată în petiție.

Petiția a fost lansată de către Ana Constantinova pe portalul petitieonline.com și a fost semnată, până acum, de peste 270 de persoane.

Legislația nu interzice comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, dar se interzice procurarea petardelor și artificiilor prin rețeaua de comerț ambulant sau piețe. Se interzice utilizarea articolelor pirotehnice în localități, în timpul nopții, între orele 22.00 – 07.00, cu excepția cazurilor lansării focurilor de artificii la evenimente de interes național sau internaționa