Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Donald Trump anunță că nu…

Donald Trump anunță că nu se va prezenta la ceremonia de învestire în funcție a lui Joe Biden

sursa: NBC News

Președintele în funcție al Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat, vineri, pe Twitter, că nu va participa la inaugurarea succesorului său la Casa Albă în data de 20 ianuarie.

„Pentru toți cei care au întrebat, nu voi participa la inaugurarea de pe 20 ianuarie”, a scris Donald Trump pe Twitter, evitând din nou să pomenească numele succesorului său la Casa Albă.

Este pentru prima oară în ultimii 151 de ani când un președinte refuză să participe la ceremonia de învestire a succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant, scrie Digi24.

Congresul Statelor Unite a validat joi rezultatele alegerilor prezidențiale din noiembrie anul trecut, Joe Biden urmând să devină cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii la 20 ianuarie.

Procesul de certificare a alegerii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA de către Congresul american a reprezentat ultima etapă înaintea ceremoniei de inaugurare din 20 ianuarie, după ce fostul vicepreședinte a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020 cu peste 81 de milioane de voturi, iar la 14 decembrie a obținut și majoritatea voturilor, 306 la 232, în Colegiul Electoral în urma competiției cu Donald Trump.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări s-au soldat cu moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.