Nume
Parola
Vizualizări: 2430
Municipiul Ceadîr-Lunga din UTA Găgăuzia a devenit parte a CALM!
8 Ianuarie 2021 — În cadrul ședinței Consiliului municipal din Ceadîr-Lunga care s-a desfășurat la sfârșitul anului trecut, consilierii municipali au votat în unanimitate pentru aderarea acestei UTA la Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Inițiativa a fost lansată de primarul Anatoli Topal care a declarat că Congresul este o punte de legătură între primării, consilii locale, Parlament și Guvern. „Suntem deschiși pentru a ne uni eforturile în vederea soluționării problemelor comune ale autorităților locale”, a menționat alesul local.

În altă ordine de idei, Anatoli Topal a afirmat că anul 2020 (cu excepția pandemiei) a fost unul productiv pentru autoritățile locale din Ceadîr-Lunga. „Prin diverse proiecte am reușit să atragem mai bine de 10 milioane de lei în localitate, ceea ce ne-a permis să soluționăm o serie de probleme în domeniul economic și cel al infrastructurii.”

Totodată, alesul local a specificat că în acest an în municipiul Ceadîr-Lunga va începe construcția unei fabrici de confecții cu o capacitate de o mie de locuri de muncă. „Deja avem proiectul tehnic, dar și un investitor și ne exprimăm speranța că cel târziu anul viitor clădirea va fi dată în exploatare.”

Potrivit statisticilor, în municipiul Ceadîr-Lunga locuiesc 22 mii de oameni.

Amintim că în luna aprilie a anului 2020 și asociația primarilor din UTA Găgăuzia a aderat la CALM. În cadrul Consiliului de Administrare al CALM care s-a desfășurat în luna decembrie, președintele asociației primarilor din UTA Găgăuzia, primarul satului Copceac Oleg Garizan a fost ales în calitate de vicepreședinte al CALM.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă