21:54:05 19.04.2024
Stiri

Schimbare majoră la WhatsApp. Cine nu o acceptă trebuie să renunțe la aplicație!

Actualitate 08.01.2021 12:07 Vizualizări3801 Autor: Ziarul National
Schimbare majoră la WhatsApp. Cine nu o acceptă trebuie să renunțe la aplicație!


Facebook deține platforma de mesagerie WhatsApp încă din anul 2014, dar nu a impus utilizatorilor asemenea condiții de utilizare, până acum.

Chiar cu riscul de a intra și mai mult în atenția autorităților antitrust, compania lui Mark Zuckerberg a decis să exploateze succesul WhatsApp în vremuri de pandemie obligând utilizatorii să consimtă pentru cedarea datelor colectate în urma folosirii aplicației de mobil direct către Facebook. Cei nu-și dau acordul pentru aceste practici nu vor mai putea folosi WhatsApp, începând cu data de 8 februarie 2021, informează go4it.ro.

Deși este de facto sub controlul Facebook, WhatsApp a funcționat până acum aproape ca o platformă de mesagerie independentă, păstrând o identitate proprie și aplicând reguli diferite pe partea de securitate și colectarea de informații despre utilizatori. Impresia generală era că platforma respectă mai bine confidențialitatea utilizatorilor săi, reputația avută contribuind decisiv la succesul acesteia. Această imagine se schimbă acum, WhatsApp devenind o rotiță mai importantă în angrenajul Facebook creat pentru monetizarea utilizatorilor.

WhatsApp

În mod cert, interconectarea cu Facebook Messenger anunțată încă de la începutul lui 2019 a adus WhatsApp pe un drum fără întoarcere, platforma de socializare deservind tot mai mult interesele companiei-mamă. Cu un simplu mesaj de notificare trimis utilizatorilor, Facebook anunță schimbarea politicii de a lăsa opțională integrarea Facebook.

Utilizatorilor li se solicită să fie de acord cu o nouă politică de confidențialitate care, practic, va preda unele dintre datele lor către Facebook. Singura opțiune lăsată celora care nu sunt de acord cu practicile Facebook este să nu mai folosească serviciile WhatsApp.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md