03:20:16 29.03.2024
Stiri

Ucraina ar putea accepta dubla cetățenie

Actualitate 08.01.2021 13:50 Vizualizări3381 Autor: Ziarul National
Ucraina ar putea accepta dubla cetățenie


Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, consideră că Ucraina are nevoie de o lege care să recunoască dubla cetăţenie, însă a subliniat că exclude posibilitatea ca statul ucrainean să accepte ca cetăţenii săi să aibă şi cetăţenia ucraineană şi cetățenia statului agresor (Rusia, n.red).

Potrivit agenției RBC, Dmitro Kuleba consideră că „dubla cetățenie ar permite păstrarea legăturii cu milioane de ucraineni care au plecat și au început o nouă viață în străinătate".

„Dacă nu îi mai putem păstra geografic în Ucraina, atunci, să îi avem mental și juridic în spațiul nostru ucrainean. Desigur, nu putem vorbi despre vreo dublă cetățenie şi să avem în vedere statul agresor. Acesta este un subiect închis", a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene, referindu-se la faptul că Ucraina nu poate accepta ca cetăţenii săi să aibă şi cetăţenia Rusiei.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, în cazul dublei cetățenii trebuie să existe filtre serioase, pentru a exclude abuzurile. „Dubla cetățenie este o chestiune ce ţine de păstrarea identității ucrainene în lume și a utilizării oportunităților ucrainenilor din străinătate pentru a dezvolta Ucraina. Dacă nu facem acest lucru, vom pierde toți acești oameni, tot acest potențial", a subliniat ministrul de Externe de la Kiev, citat de veridica.ro.

Agenţia RBC aminteşte că, în luna mai, Parlamentul Ucrainei a scos de pe ordinea de zi un proiect de lege privind dubla cetăţenie, propus de către preşedintele Volodimir Zelenski.

Ulterior, președintele legislativului de la Kiev, Dmitro Razumkov, a explicat că introducerea dublei cetățenii în Ucraina este posibilă, dar, pentru acest lucru „este necesar să fie studiate și să fie gândite norme legislative suplimentare, pentru a proteja interesele naționale ale statului ucrainean".


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md