(video) Mesajul Maiei Sandu de Crăciun pe stil vechi: „Sărbătoarea e în inima fiecărui creștin, dar asupra noastră stă și o mare responsabilitate, grija față de semeni”

Președinta țării, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor care astăzi, 7 ianuarie, sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Pe lângă urări de bine, președinta a îndemnat oamenii să respecte măsurile de protecție împotriva Covid-19.

„Dragi prieteni,

Mulți dintre noi sărbătoresc în această zi Crăciunul, nașterea Domnului, o sărbătoare a comunității, o sărbătoare a familiei. Sunt zile pline de bunăvoință și dragoste, zile care mi se asociază cu căldura sobei, troienele de altă dată, revederea cu părinții, bunicii, verișorile, mătușile și unchii, neamurile prietenii și vecinii din localitatea părintească.

Zile în care clopoțeii și vocile copiilor și tinerilor umplu liniștea iernii cu vestea bună, aceste amintiri frumoase ne dau speranța și încrederea că la anul vom putea din nou să petrecem sărbătorile de ce dragi.

Chemarea sărbătorii Nașterii Domnului, e în inima fiecărui creștin, dar asupra noastră stă și o mare responsabilitate, grija față de semeni. Vă rog să vă protejați familia, prietenii și mai ales pe cei în vârstă, îmbrățișați-i de la distanță cu puterea gândurilor bune, purtați măști, evitați locurile aglomerate, nu stați mult timp în spații închise cu alți oameni, aerisiți bine casele, iar la cele mai mici semne de răceală, izolați-vă de cei din jur.

Speranțele noastre toate sunt ca în noul an să depășim toate problemele!”, a spus președinta.


Pub