(video) Haos la Washington: Echipamente distruse și jurnaliștii alungați din fața Congresului SUA. Dezastrul lăsat în birouri, după evacuarea protestatarilor

Protestatarii pro-Trump care au luat cu asalt clădirea Congresului SUA au atacat și reprezentanții presei aflați în fața Capitoliului din Washington. Din imaginile video publicate de NBC, se văd mai mulți oameni care calcă în picioare echipamentele jurnaliștilor.

Ei i-au alungat pe reporteri și au distrus camerele video.

Alții iau pur și simplu obiecte din trusele de presă, iar un bărbat cu o mătură în mână se preface că vorbește la microfonul unei echipe de televiziune. Un alt protestatar toarnă lichid dintr-o sticlă peste mai multe cutii cu echipament.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitoliului şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la violențe. Mai multe filmări cu pagubele lăsate în urmă au apărut pe Twitter.

Imaginile publicate pe Twitter arată dezastru lasat în biroul unui parlamentar al Senatului și al personalului său, situat la primul etaj al Capitoliului, chiar lângă una dintre ușile principale.

După discursul lui Trump, o bună parte a manifestanților s-a îndreptat către clădire și au forțat intrarea, reușind să pătrundă în interior.

Abia după ore bune de la izbucnirea violențelor, forțele de ordine au reușit evacuarea tuturor protestatarilor care au pătruns în Congres.

4 persoane au murit și peste 52 au fost reținute în urma violențelor din Washington.


Pub