MECC a dat start programului de granturi pentru organizațiile de tineret pentru anul 2021: Vezi condițiile și procedura de aplicare

Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării a dat start programului anual de Granturi pentru organizațiile de tineret. La concurs pot fi depuse proiecte cu un buget maxim 420 000 mii lei, iar proiectele înaintate spre finanţare vor avea o durată maximă de implementare de 8 luni şi trebuie să înceapă nu mai devreme de 1 aprilie și să se finalizeze nu mai târziu de 1 decembrie a anului 2021.

Foto: UNIMEDIA

La concurs pot participa organizaţiile necomerciale de tineret din Republica Moldova care desfăşoară proiecte şi programe cu impact pentru tineri, organizaţiile aplicante trebuie să deţină personalitate juridică, să fie organizaţie necomercială iar scopurile sale statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalităţii tinerilor şi integrarea lor în viaţa publică.

Totodată, la concurs pot depune proiecte organizaţiile de tineret care dispun de cofinanţare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituţii şi donatori locali şi internaţionali şi pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 20 la sută din valoarea totală a proiectului.

În scopul asigurării dezvoltării continue a sectorului asociativ de tineret, se alocă mijloace financiare în sumă de maxim 1.5 milioane lei pentru susținerea proiectelor de tineret înaintate de organizațiile care nu au mai beneficiat de finanțare prin intermediul prezentului concurs.

Potrivit MECC, se va acorda prioritate proiectelor care vor include în proporție de 15% din numărul total de beneficiari finali tinerii proveniți din medii dezavantajate, tinerii reprezentanți ai minorităților etnice sau tinerii NEET, proiectelor care vor fi derulate în autoritățile administrativ teritoriale în care serviciile și politicile de tineret sunt subdezvoltate.

Totodată, proiectele regionale se consideră acele proiecte care au acoperire teritorială între 5 și 15 unități teritorial-administrative, iar proiectele cu acoperire națională se consideră acele proiecte care au acoperire teritorială mai mare de 15 UTA. La fel, este interzisă perceperea taxelor de participare la activitățile realizate în cadrul proiectelor finanțate prin intermediul Programului de Granturi al MECC.

Organizațiile care au beneficiat de suport financiar în cadrul Programului de Granturi pentru implementarea aceluiași proiect pentru mai mult de 3 ediții consecutive, vor prezenta în formularul de aplicare impactul proiectului din perspectiva necesității asigurării continuității.

La concurs pot fi depuse proiecte cu un buget maxim 420 000,00 lei. Comisia de evaluare a dosarelor poate interveni cu recomandări sau condiții obligatorii pe partea de concept, precum și de diminuare sau majorare de buget al proiectului declarat câștigător.

Proiectele înaintate spre finanţare vor avea o durată maximă de implementare de 8 luni şi trebuie să înceapă nu mai devreme de 1 aprilie și să se finalizeze nu mai târziu de 1 decembrie a anului 2021.

Dosarul trebuie să includă următoarele: formularul de solicitare a finanţării, conform anexei nr. 1 din regulamentul-cadru, gugetul detaliat al programului/proiectului, conform anexei nr. 2 din regulamentul-cadru, CV-ul organizației de tineret, CV-ul coordonatorului de proiect, declaraţia de imparţialitate, conform anexei nr.3 din regulamentul-cadru, dovada existenţei contribuţiei proprii din partea beneficiarului de cel puţin 20 la sută din valoarea totală a proiectului, statutul şi certificatul de înregistrare fiscal şi actele adiţionale după caz, certificatul fiscal din care să rezulte că nu are datorii la bugetul de stat, dovada existenţei surselor de finanţare oferite de terţi, scrisori de intenție din partea terţilor, contracte de sponsorizare, dovada colaborării sau parteneriatul cu alte autorităţi publice, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, alte forme de sprijin financiar ferm din partea unor terţi și raport financiar și fiscal pentru ultimii 2 ani.

Anexele pot fi descărcate din Regulamentul-cadru privind organizarea şi desfăşurarea Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret și a concursului național/local de proiecte pentru grupurile de inițiativă ale tinerilor.

Dosarul complet va fi depus online (PDF și Word/Excel) la adresa PG2021@mecc.gov.md , până la data de 08.02.2021, ora 12.00.

Organizațiile declarate învingătoare, vor prezenta setul de documente depus, în original, la sediul Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, MD-2033, mun. Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, cutia poștală de la etajul 1, intrarea din str. G. Bănulescu-Bodoni.

Pentru detalii: tel. (022) 820-859.


Pub