România: 3 cadre medicale, testate pozitiv la Covid-19 după vaccinare. Explicația medicilor

Trei cadre medicale din Timișoara au fost testate pozitiv la Covid-19, după ce s-au vaccinat. Directorul Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, Cristian Oancea, a explicat pentru Digi24 că cele 3 persoane aveau deja boala, dar erau asimptomatice în momentul vaccinării.

Foto: UNIMEDIA

„Vorbim despre două cadre medicale și un cadru auxiliar. Cadrul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare și celelalte cadre medicale estimativ la 6-7 zile. Nu erau încă sub protecția vaccinului, deci nu le-am pus în acest context”, a spus medicul.

„Erau în cursul bolii, simptomatic ușor toate trei și când i-am testat i-am descoperit pozitiv. Nu îi punem în contextul vaccinării”, a subliniat el.

Medicul a adăugat că în momentul vaccinării, cei trei erau asimptomatici. El a adăugat că starea lor este bună și că vaccinul îi ajută, pentru că încep să producă anticorpi neutralizanți care lupta cu boala.

Întrebat dacă ar trebui luată în calcul testarea persoanelor înainte de vaccinare, Oancea a răspuns că rezultatul testului depinde de încărcătura virală și ar putea fi fals negativ.

„Depinde de încărcătura virală. Astăzi poți să fii negativ și peste 2 zile pozitiv. Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană Covid pozitiv mâine avem și noi. Trebuie să treacă 6-7 zile”, a explicat el.

Oancea a spus că s-a vaccinat și nu a avut efecte adverse, chiar dacă are fond alergic, și că 90% din colegii să-i și-au făcut vaccinul împotriva Covid-19.


Pub