Contul lui Donald Trump de pe Facebook, blocat pe o perioadă nedeterminată. Anunțul făcut de Zuckerberg

Contul președintelui în funcție al SUA, Donald Trump, a fost blocat pentru o perioadă nedeterminată, în urma insurecției de aseară de la clădirea Capitoliului. Anunțul a fost făcut chiar de fondatorul rețelei sociale, Mark Zuckerberg, pe pagina sa de Facebook.

Foto: GETTY

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul care i-a mai rămas în funcție pentru a submina tranziția legală și pașnică către succesorul său Joe Biden.

Decizia sa de a folosi platforma pentru a susține și nu pentru a condamna acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului a șocat SUA și lumea deopotrivă. Am șters încă de ieri mesajele (n. red. – lui Trump) pentru că am socotit că efectul și intenția lor este de a provoca și mai multă violență”, a spus Mark Zuckerberg, scrie digi24.ro

Interdicția lui Trump pe Facebook ar putea dura cel puțin două săptămâni, până la inaugurarea viitorului președinte, Joe Biden.

Anterior, și Twitter l-a blocat pe președintele american în funcție pentru o perioadă de 12 ore, când acesta a publicat un clip video cu un mesaj revoltător, în care i-a lăudat pe insurecționiști. Ulterior, într-un al doilea mesaj, el a justificat acțiunile acestora, le-a transmis că „sunt iubiți” și să „nu uite niciodată această zi”.


Pub