13:45:24 19.04.2024
Stiri

Moartea fostului ministru și deputat Leonid Bujor, deplânsă de familie și prieteni: „A demonstrat că morala poate fraterniza cu politica”

Actualitate 07.01.2021 17:43 Vizualizări3529 Autor: Ziarul National
Moartea fostului ministru și deputat Leonid Bujor, deplânsă de familie și prieteni: „A demonstrat că morala poate fraterniza cu politica”


UPDATE // Apropiații anunță că toți cei care vor să-și ia rămas-bun de la cel care a fost Leonid Bujor o pot face la biserica Cimitirului Central de pe strada Armenească, municipiul Chișinău, începând de astăzi, 8 ianuarie 2021, de la ora 17.00, unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului ministru.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 9.00.




Fostul deputat și ministru al Educației în perioada anilor 2009 - 2011, Leonid Bujor, a decedat în seara zilei de 6 ianuarie, fiind răpus de noul coronavirus la vârsta de 65 de ani.

Leonid Bujor a fost internat pe 26 decembrie 2020 la Spitalul Clinic Republican în stare gravă.

Moartea neașteptată a lui Leonid Bujor este deplânsă de familie, dar și de către prieteni și de către toți cei care l-au cunoscut.

Istoricul Ion Varta afirmă că Leonid Bujor a demonstrat că „morala poate conviețui cu politica”, la fel cum a făcut-o și profesorul lor, regretatul Alexandru Moșanu.

„Vestea fulgerătoare a pierderii unui Prieten Adevărat a transformat această zi în una din cele mai negre zile din viața mea! Cred, sunt sigur că astăzi multă lume bună, care l-a cunoscut, deplânge dispariția fizică a celuia care a fost Leonid Bujor, Omul care, de-a lungul vieții sale, n-a avut poticneli, așa cum frecvent se întâmplă cu mulți dintre noi. La căpătâiul Marelui dispărut, profesorul Alexandru Moșanu, în ziua când l-am petrecut pe ultimul drum, mi s-a oferit posibilitatea să spun și eu câteva cuvinte de bun rămas. Atunci, zdrobit de acea pierdere enormă a Profesorului iubit, am fost în stare să spun un singur gând care îmi venise în acele clipe grele ale despărțirii: „profesorul Alexandru Moșanu, în viziunea mea subiectivă, constituie unica excepție din istoria modernă a celui de-al doilea stat românesc, care a demonstrat că politica poate coabita, de o manieră perfectă, cu morala”. Astăzi, în aceste clipe grele ale despărțirii fizice cu cel mai bun prieten pe care l-am avut, aș îndrăzni să afirm că Profesorul nostru iubit, cel care l-a dăscălit și l-a iubit și pe Leonid Bujor - un alt Mare dispărut, îl va avea acolo, în ceruri, în preajmă și de Dreapta lui Dumnezeu, și în calitate de a doua excepție fericită (în viziunea mea subiectivă) a unei personalități publice, care i-a urmat exemplul, demonstrând că morala poate fraterniza, de minune, cu politica și pe meleagurile noastre mioritice! Drum lin către ceruri, dragă Prietene! Dumnezeu să te aibă în paza Sa veșnică de dreapta Sa!”, a scris Ion Varta pe Facebook.

Leonid Bujor s-a născut pe 27 noiembrie 1955 în satul Singureni din raionul Râșcani.

A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în Legislatura 2005-2009, iar în perioada 2009- 2011 a deținut funcția de ministru al Educației.

A fost distins în anul 2010 cu Ordinul de Onoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md