Moldova a mai urcat două poziții. Topul celor mai puternice pașapoarte din lume la început de 2021

pasaport1

Țările asiatice și-au consolidat poziția în clasamentul companiei Henley Passport Index, un clasament oficial al celor mai puternice pașapoarte din lume, întocmit în funcție de numărul de țări în care deținătorii acestora pot călători fără viză. Pentru al patrulea an consecutiv, Japonia ocupă primul loc în clasament, oferind cetățenilor săi acces fără vize în 191 de țări, potrivit datelor Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). Singapore s-a poziționat pe locul doi, cu un număr de 190 de țări, în timp ce Coreea de Sud a rămas pe locul trei alături de Germania (189 de țări).

Moldova a urcat două poziții și se află pe locul 47. Cetățenii Moldovei pot călători fără vize, cu viza la intrare sau viză electronică în 120 de țări. Totuși, în contextul pandemiei, multe țări, care permit ca cetățenii Republicii Moldova să intre fără viză, au limitat accesul cetățenilor noștri.

Astfel, în ianuarie 2021, există 30 de țări care ne permit să intrăm fără viză, 37 cu viza la intrare, într-o țară trebuie să te înscrii din timp, iar în restul ori avem nevoie de viză, ori nu putem intra din cauza COVID-19. Vedeți aici lista tuturor țărilor în care puteți călători în această perioadă.

 

Găsiți clasamentul țărilor, în funcție de influența pașaportului, în documentul de mai jos.

Pe ultimele poziții ale clasamentului se află:
103. Coreea de Nord (39 de destinații);
104. Libia, Nepal (38);
105. Teritoriile Palestiniene (37);
106. Somalia, Yemen (33);
107. Pakistan (32);
108. Siria (29);
109. Irak (28);
110. Afghanistan (26).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente