Best of: 10 localuri din Chișinău potrivite pentru prima întâlnire potrivit Tomm Reviews

datecollage

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

„Deseori, cititorii blogului meu îmi scriu mesaje în privat în care mă roagă să le recomand un local pentru prima întâlnire cu fata/băiatul viselor lui/ei”, spune Tomm.

Răspund cu drag la fiecare mesaj în parte, însă doresc să vă prezint o listă cu 10 localuri din Chișinău pe care le puteți alege pentru prima întâlnire.

#1. Poetry Coffeeshop

Adresă: bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 119
Program: 8.0-20.00

Poetry a devenit un local de suflet pentru mine. Vin mereu cu drag aici să-mi servesc cafeaua. Muzică bună, atmosferă faină, staff zâmbitor, oameni frumoși în jur – toate ingredientele necesare pentru prima întâlnire. Cu siguranță, veți lăsa o impresie bună alegând acest local mic, dar drăguț.

P.S. Au și dulciuri bune. Îndrăzniți!

#2. Crème de la Crème

Adresă: strada Alexandru cel Bun 98 A
Program: 8.0-22.00

Crème de la Crème a devenit un local îndrăgit de chișinăuieni și oaspeții orașului. În perioada caldă a anului, ador să servesc dimineața la terasa lor un cappuccino și un croasant cu vanilie. Acum, cât nu este terasa, puteți servi cafeaua și alte delicii ale casei la al doilea etaj. Veți avea și o priveliște pe măsură.

O opțiune bună pentru prima întâlnire.

#3. Marlène

Adresă: strada București 75
Program: 16.00-22.00

Un bar drăguț, stilat, situat chiar în centrul Chișinăului. Marlène se specializează în exclusivitate pe cocktailuri. Barmanul Marius Solcan vă va ajuta să alegeți cocktailul care se va potrivi cel mai bine dispoziției dumneavoastră. Savurați o seară liniștită la Marlène!

#4. 513

Adresă: strada Vasile Alecsandri 68
Program: 10.00-22.00

513 are o istorie de 15 ani și este un local de suflet pentru mulți chișinăuieni. Nu veți da în bară dacă veți alege să veniți aici la prima întâlnire. Mâncare gustoasă (recomand să încercați panini și salata thailandeză), deserturi delicioase, vin bun și staff extrem de amabil și, cel mai important, prețuri accesibile!

#5. Gastrobar

Adresă: strada Alexandru Bernardazzi 66
Program: 11.00-22.00

Dacă doriți ceva mai sofisticat, Gastrobar este alegerea perfectă. Veți avea parte de fructe de mare proaspete și diverse specialități din bucătăria mediteraneeană. Au și deserturi faine; recomand să încercați tiramisu. Se servește într-un mod deosebit. Gata, nu mai fac spoiler-uri. Veniți și încercați!

#6. Fridays

Adresă: strada Alexandru cel Bun 83
Program: 11.00-22.00

Un local drăguț, accesibil, care vă va aminti de serialul Friends. Toate pozițiile din meniu – burgheri, hotdogi, gustări – sunt la un singur preț 40 MDL. Băuturile – cafea, ceai, bere, răcoritoare – 30 MDL. Îndrăzniți!

#7. Bonjour Café

Adresă: strada Columna 106 (parcul Catedralei)
Program: 7.0-22.00

O gheretă micuță care a reușit într-un timp scurt să cucerească inimile multor chișinăuieni și a devenit un punct de întâlnire. Cafea bună, produse de patiserie, muzică franceză și atmosferă faină.

#8. Pizzeria Caruso/Grotta Pub

Adresă: bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 149/strada Veronica Micle 2A
Program: 11.00-21.30/11.00-22.00

Pentru amatorii bucătăriei italiene, pot recomanda două localuri: Caruso și Grotta Pub. În prima locație se gătește tradiționala pizza napoletana, iar la Grotta vă veți putea delecta cu Pinsa Romana. Buon appetito!

#9. Istanbul Bazaar

Adresă: strada Tighina 28, strada Arborilor 21 (Shopping MallDova), bulevardul Moscova 1/1

La Istanbul Bazaar puteți savura o gamă variată de delicii turcești. Aici găsiți de toate: baclava, rahat turcesc, pişmaniye, fructe uscate și o mulțime de alte bunătăți. De asemenea, recomand să serviți ceai turcesc și cafea turcească (10 și 15 MDL).

#10. Bliss

Adresă: strada 31 August 1989 127
Program: 10.00-20.30

La etajul doi al magazinului Bliss, îi veți găsi pe cei de la Mimimi Cakes. Recomand să gustați din cele opt ecleruri despre care am scris anterior. La fel, vă puteți delecta cu: macarons, torturi de ciocolată, panna cotta, mousse de fistic și vanilie.

***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente