(video) Situaţie bizară în SUA. Un posesor de Jeep a rămas fără garanţie pentru că după cumpărare a făcut off-road

Jeep a făcut o maşină pentru off-road pe care nu o poţi folosi chiar cum vrei tu? Cam asta ar reieşi dintr-o situaţie virală care s-a întâmplat peste ocean, unde un posesor de Jeep Gladiator şi-a pierdut garanţia din fabrică după doar cinci zile de la achiziție! Dar culmea este că a aflat despre asta după câteva luni mai târziu!

Proprietarul mașinii şi-a spus povestea nefericită pe JeepGladiatorForum. Principalul motiv oficial pentru scoaterea mașinii din garanție a fost conducerea prin noroi! Automobilistul a spus că şi-a cumpărat pickup-ul în iulie 2020 și, la două zile după achiziție, a mers să-l testeze pe un poligon cu o băltoacă, cu diferite urcuşuri şi coborâșuri, unde de regulă îşi dau întâlnire pasionaţi în condus murdar.

Adâncimea bălţii prin care a trecut nu depăşea 30 de cm, dar în fotografiile pe care le-a publicat, văzute cel mai probabil şi de cei de la Jeep, pickup-ul era acoperit cu noroi până la acoperiș. După sesiunea de teste mașina a trebuit scoasă pe o camionetă cu platformă de evacuare pentru că generatorul i-a ieşit din funcţiune.

În cea mai apropiată reprezentanță Jeep, proprietarului mașinii i s-a spus că nu numai generatorul, ci cel puțin acumulatorul și radiatorul ar trebui înlocuite, iar costul total al reparațiilor va fi de cel puţin 3.000 de dolari. Fără a fi de acord cu diagnosticul, proprietarul Gladiatorului l-a dus la dealerul de unde l-a cumpărat, iar specialiștii din service-ul de acolo au considerat că este suficient să schimbe doar generatorul.

După schimbul generatorului, în luna octombrie luminile de frână au încetat să mai funcționeze, iar câteva zile mai târziu a eşuat sistemul start-stop. O săptămână după asta au început probleme cu blocarea diferențialului posterior. Potrivit proprietarului mașinii, a fost la un pas de a face două accidente pe asfalt uscat din cauza defecţiunilor care au apărut.

Ajuns din nou la dealer, clientului i s-a spus că puntea spate, acumulatorul și blocurile optice posterioare nu se pot repara. Singura cale de ieșire din situaţie este înlocuirea componentelor, dar proprietarul Gladiatorului va trebui să facă acest lucru pe cheltuiala sa deoarece garanția din fabrică a fost supusă unei limitări irevocabile după incidentul din iulie. De asemenea, garanția extinsă pe care a achiziționat-o nu poate fi utilizată în această situaţie.

A durat aproximativ o lună pentru a clarifica toate circumstanțele, după care reprezentanții FCA au confirmat că motivul retragerii garanției a fost “plimbările” prin off-road, atunci când Gladiatorul a fost forţat să viziteze service-ul pentru prima dată. Restricţia impusă a venit din inițiativa dealerului căruia i s-a adus inițial modelul, nu celui de la care a cumpărat maşina. 

Acum proprietarul pickup-ului intenționează să apeleze la un avocat pentru a da în judecată producătorul auto. Amintim că garanția din fabrică pentru vehiculele Jeep vândute în SUA este valabilă trei ani sau doar 58.000 de kilometri parcurşi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/