(video) Premieră în SUA: Noua generaţie Jeep Grand Cherokee îşi face debutul cu o versiune Long

Premieră în SUA! În această, pentru noi seară de 7 ianuarie 2021, va fi prezentat noul Jeep Grand Cherokee. Evenimentul va putea fi urmărit în reluare (am ataşat live-ul mai jos în articol), însă până atunci toate informaţiile despre acest SUV sunt deja disponibile în spaţiul online.

Aceasta este deja a cincea generaţie a modelului şi îşi face debutul în premieră cu o variantă Long cu trei rânduri de scaune. Mai târziu va fi prezentată cea scurtă cu două rânduri de scaune, dar şi în premieră o versiune cu motorizare hibridă.

https://www.youtube.com/watch?v=xUes8TshzPE

Caracteristici cheie:

  • S-a decis lansarea unei variante Long pentru faptul că pe piața americană mai mult de 70% din vânzările de crossovere și SUV-uri din această clasă reprezintă mașini cu trei rânduri de scaune.
  • La bază are, în locul platformei vechi pe care stă modelul Mercedes-Benz ML W164, arhitectura modernizată Giorgio, găsită pe Alfa Romeo Giulia și Stelvio. Soluţia găsită în acest sens a făcut ca noul Grand Cherokee să utilizeze o cantitate mult mai extinsă de aluminiu şi oțeluri de înaltă rezistență, oferindu-i acces şi la noi sisteme electronice, împreună cu asistenţi electronici moderni.
  • Designul exterior şi interior este unul actualizat, care se va regăsi în viitor şi pe alte modele. Un exemplu în acest sens este modelul Grand Wagoneer, care la începutul toamnei din 2020 a fost arătat sub forma unui prototip.
  • Măsoară modelul 5.204 x 1.963 x 1.816 şi 3.091 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Ecartamentele au fost extinse cu 36 de mm. Cele mai mari jante posibile de montat sunt de 21 inci. Farurile şi stopurile sunt doar pe bază de LED-uri. Capota şi hayonul sunt făcute din aluminiu.
  • Va fi oferit la alegere cu mai multe sisteme de tracţiune:
    • Tracţiune spate;
    • Sistem Quadratrac I care include un ambreiaj pentru conectarea punţii posterioare;
    • Sistem Quadratrac II care include pe lângă ambreiajul anterior menţionat şi un demultiplicator;
    • Sistemul Quadra-Drive II include toate cele menţionate mai sus şi un diferenţial posterior blocabil.
  • Opţional se poate comanda o suspensie pneumatică Quadra-Lift. Cu aceasta, garda la sol în regim obişnuit constituie 216 mm, la nevoi precum îmbarcare şi debarcare se poate reduce până la 170 mm, iar la necesitatea de a depăşi mai uşor obstacole poate fi mărită până la 277 mm.
  • În cea mai înaltă poziţie a suspensiei unghiurile de atac, rampă şi degajare constituie 30.1, 22.6 şi 23.6 grade. Adâncimea maximă a vadului de apă prin care poate trece a crescut cu 100 de mm, până la 610 mm.
  • Sub capotă vor continua să funcţioneze motoare bine cunoscute, natural aspirate, dar modernizate. Este vorba despre o unitate V6 Pentastar de 3.6 litri (294 CP/348 Nm) sau opţional un V8 HEMI de 5.7 litri (362 CP/529 Nm). Cutia de viteze este fără alternativă una automată cu opt trepte.
  • Interiorul este complet nou. În spatele volanului stă un panou de bord digital, afişat pe un monitor de 10.3 inci. Există la alegere şi un head-up display, iar maneta levierului cutiei de viteze a fost amenajată sub forma unui controller rotativ.
  • Sistemul multimedia Uconnect 5 poate rula pe un ecran tactil de 8.4 inci (standard) sau 10.1 inci (opţional). Suportă wireless interfeţele Apple CarPlay și Android Auto, iar printr-o cartelă SIM poate organiza în cabină un Wi-Fi hotspot. și oferă, de asemenea, Wi-Fi. Tot pe consola centrală, în jurul monitorului, se găsesc mai multe comenzi fizice pentru funcţii cheie şi pentru controlul climatizării.
  • Jeep Grand Cherokee L va fi oferit în două specificaţii la alegere: cu trei rânduri de scaune, dar pentru şase sau şapte pasageri. În primul caz, al doilea rând va conţine nişte scaune individuale.
  • Se mai remarcă noul Grand Cherokee L cu cele până la 12 porturi USB (Type-A şi Type-C) care se pot găsi prin cabină, un acoperiş panoramic, dar şi un sistem audio opţional cu 19 difuzoare.
  • Apropo, portbagajul măsoară cu toate scaunele incluse 484 de litri, conform standardului american SAE. Cu al treilea rând rabatat cifra poate creşte până la 1.328 de litri, iar cu al treilea şi al doilea până la 2.396 de litri.
  • La începutul vânzărilor vor fi puse la dispoziţie patru echipări – Limited, Overland, Summit și noua echipare Summit Reserve. Printre dotările speciale ale acesteia din urmă se numără scaune tapiţate cu piele naturală scumpă, inserţii din lemn natural şi ventilaţie pe al doilea rând de scaune. Nişte scaunele frontale multi-conturate cu ventilație și masaj sunt incluse deja standard în echiparea Overland.
  • În lista generală de dotări se mai poate găsi o listă întreagă de asistenţi electronici, un sistem de camere cu vizualizare la 360 de grade (cea frontală include şi un sistem Night Vision), sistemul audio McIntosh (cel cu 19 difuzoare) și sistemul Active Driving Assistant – un cruise control adaptiv cu funcție de menţinere în bandă (până la sfârșitul anului curent Jeep îl va actualiza cu setările necesare pentru a-i permite şoferului să-şi ia mâinile de pe volan când se rulează pe autostrăzi).

Noul Grand Cherokee L din seria WL va fi produs la fosta fabrică de motoare Mack Avenue din Detroit, care a fost oprită în 2012, iar în 2018 a fost reamenajată pentru producţia de automobile. Vechea serie de modele WK2 se face la Jefferson North Assembly (tot în Detroit) şi va fi în continuare produsă o vreme.

Începutul vânzărilor noului SUV cu trei rânduri de scaune este programat pentru al doilea trimestru al acestui an, iar încă actualul Grand Cherokee se va vinde în paralel, cel puțin până la începutul anului 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=ed55AxutMMw

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=JsLoUhbAUb0

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/