image
Sursa foto: privesc.eu

Viorel Morari susține că Veaceaslav Platon beneficiază de facilități din partea Procuraturii Generale

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a susținut astăzi o conferință de presă cu tema „Dosarul Laundromat. Motivele facilitării lui Platon de către Procuratura Generală”.

Astfel, în cadrul conferinței Viorel Morari a afirmat că între soția procurorului general și persoane din anturajul lui Veaceslav Platon, dar și inclusiv Veaceaslav Platon, ar exista anumite legături. Acest fapt scoate în vileag motivul pentru care se urgentează examinarea dosarului de revizuire în care este vizat acesta.

Viorel Morari a declarat că în toată această situație se înscrie foarte bine comportamentul lui Veaceslav Platon, atunci când se străduiește să intimideze, să corupă sau să influențeze persoanele care nu sunt de partea lui sau îi opun rezistență în cadrul legal.

Potrivit lui Morari, inclusiv din cauza acestui comportament, se atestă un tratament diferențiat din partea justițiabililor, atât în dosarul în care el este învinuit, dar și în cel de revizuire, în care este vizat Platon.

Potrivit lui Morari, ambele dosare sunt examinate la Judecătoria municipiului Chișinău, oficiul Buiucani. Însă, în cazul Morari se încearcă o tergiversare. Și cu totul alt comportament se atestă în dosarul de revizuire a dosarului de condamnare a lui Veaceslav Platon, afirmă procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție.

Viorel Morari a mai spus că, documentându-se pentru următoarele ședințe, a găsit pe pagina Ministerul Justiției al Ucrainei acte care confirmă că soția lui Alexandr Stoianoglo ar fi fost beneficiara a două companii acționare ale unei bănci comerciale din Republica Moldova, unde era acționar și Veaceslav Platon.

Viorel Morari a declarat că nu îi este frică nici de procurorul general, nici de Veaceslav Platon și va depune toată străduința „pentru a scoate în vileag acțiunile ilegale ale celor doi, care aduc o atingere gravă independenței organelor procuraturii și a justiției în genere”.

Viorel Morari spune că nu are de gând să se eschiveze de justiție, chiar dacă, chiar azi, a fost informat de avocatul său că fost citat, pentru data de 14 ianuarie, în legătură cu o altă potențială bănuială. „Reiterez, nu am de gând să mă eschivez, chiar dacă aș ști cu certitudine că din nou voi fi plasat în arest în Penitenciarul nr. 13. Sunt gata să-mi iau hainele, să mă duc la porțile penitenciarului și să vă aștept abuzurile dumneavoastră, domnule Stoianoglo”, a declarat Viorel Morari, citat de IPN.

Conferința poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: