image
Sursa foto: ipn.md

Alexandru Slusari: „Baza de odihnă „Ciaica” din Ucraina a ajuns la deputatul Andronache”

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, deputatul Alexandru Slusari, susține că, în cadrul unei așa-zise licitații, a fost înstrăinat complexul clădirilor bazei de odihnă „Ciaica”, situat în zona litorală din orașul Coblevo, Ucraina.

Potrivit lui, cumpărătorul este o persoană interpusă, iar complexul urmează să ajungă în posesia deputatului Vladimir Andronache.

Parlamentarul a menționat că, pe 16 decembrie 2020, Agenția Proprietății Publice, „în cadrul așa-zisei licitații”, a înstrăinat complexul clădirilor bazei de odihnă „Ciaica”, iar prețul de vânzare a clădirilor, cu o suprafață totală de 1 340 de metri pătrați, a fost de doar 1,888 milioane de lei, transmite IPN.

„Deci, baza de odihnă funcțională, cu patru etaje, cu ospătărie, amplasată la distanța de 300 de metri de la plajă, a fost vândută după formula 82 de dolari SUA/m2. Pentru comparație, am căutat prin Google ofertele similare în Coblevo. O mică bază de odihnă, de 478 de metri pătrați, este propusă spre vânzare cu prețul inițial de 470 000 de dolari sau aproximativ 1 000 dolari SUA/m2. Почувствуете разницу! (simțiți diferența, n.r.)”, scrie Alexandru Slusari într-o postare pe Facebook. Deputatul susține că, din informații demne de încredere, cumpărătorul, un pensionar-polițist, este persoana interpusă de deputatul Vladimir Andronache și în scurt timp urmează reînregistrarea acestui obiect pe o companie care îi aparține parlamentarului.

„Evident, că noi vom sesiza organele competente pe acest caz. Dar fac aceasta postare în speranța că aceste organe se vor autosesiza. Totodată, intenționez să propun în Parlament un moratoriu pentru orice privatizare a patrimoniului Moldovei în Ucraina până la efectuarea de către Curtea de Conturi a unui control exhaustiv asupra stării bunurilor moldovenești în țara vecina și modul de gestionare a acestora și prezentarea informației detaliate către legislativ. În caz contrar, riscăm să pierdem în aceasta perioada de turbulență politică, având Agenția Proprietății Publice, administrată de Dodon și Andronache, și restul proprietății Republicii Moldova din Ucraina”, mai afirmă Alexandru Slusari.

Vladimir Andronache nu a avut deocamdată un comentariu la acest subiect.

Noutăţile partenerilor

comentarii: