image
Sursa foto: Maia Sandu//Facebook

Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu directorul CNA și ambasadorul Republicii Letonia în RM; Despre ce au discutat

Președintele RM, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Ruslan Flocea, directorul Centrului Național Anticorupție și cu Uldis Mikuts, ambasadorul Republicii Letonia în Republica Moldova.

Maia Sandu scrie pe pagina sa de Facebook că la întâlnirea cu Ruslan Flocea și-a exprimat ferma convingere că lupta reală împotriva corupției este esențială pentru a putea dezvolta Republica Moldova și a îmbunătăți viața oamenilor.

„Am solicitat informații cu privire la activitatea desfășurată pe anchetele inițiate în 2019, inclusiv cele ce țin de achizițiile în sănătate, pentru a deconspira schemele de corupție. Totodată, am discutat despre implicarea Centrului pe dosarele de corupție mare și colaborarea acestuia cu Procuratura Anticorupție, dar și acțiunile instanțelor de judecată.

Combaterea corupției, în special în rândul celor mai înalți demnitari și funcționari publici, este o prioritate pentru mine în calitatea mea de Președinte. Voi milita pentru construirea de instituții funcționale și independente, astfel încât să putem asigura combaterea efectivă a fenomenului corupțional din țara noastră”, afirmă Maia Sandu.

Tot astăzi Sandu a avut o întrevedere și cu Uldis Mikuts, Ambasadorul Republicii Letonia în Republica Moldova. Cei doi au dicutat despre dinamica pozitivă a relațiilor bilaterale moldo-letone pe parcursul anilor.

„ Multiplele vizite și întrevederi bilaterale reprezintă un semnal important de sprijin al Letoniei pentru cursul de reformare și modernizare al Republicii Moldova și un factor de consolidare a cooperării bilaterale. Vom face tot posibilul ca în anii care urmează să consolidăm și mai mult aceste relații prietenoase și de cooperare pe domenii de interes comun.

În contextul discuției am abordat și relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Prietenii noștri letoni ne-au susținut activ de-a lungul anilor în parcursul nostru european atât pe plan bilateral, cât și în discuțiile la nivel european, fapt pentru care ținem să le mulțumim”, a precizat președintele RM, Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: