„Din surse demne de încredere”: Slusari îl acuză pe Andronachi că ar fi cumpărat baza de odihnă „Chaika” din Ucraina la un preț derizoriu

Baza de odihnă Chaika din Ucraina ar fi fost vândută, la un preț derizoriu, iar beneficiarul final ar fi deputatul Vladimir Andronachi. Afirmațiile îi aparțin deputatului Platformei DA, Alexandr Slusari, care face trimitere la „surse demne de încredere”. În plus, Slusari cere organelor de drept să se autosesizeze și să investigheze acest caz. Andronachi nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile care i se aduc.

Foto: UNIMEDIA

„La 16 decembrie 2020, Agenția Proprietății Publice în cadrul așa-zisei licitații a înstăinat complexul clădirilor bazei de odihnă „Chaika", situat în zona litorală din Ucraina, în orașul Koblevo. Prețul de vânzare a clădirilor, cu o suprafață totală de 1 340 metri pătrați a fost de doar 1,888 mln lei.

Deci, baza de odihnă funcțională, de 4 etaje, cu ospătărie, amplasată la o distanță de 300 de metri de la plajă, a fost vândută după formula 82 dolari pe metru pătrat.

Pentru comparație, am căutat prin google oferte similare în Koblevo. O mică baza de odihnă de 478 metri pătrați este propusă spre vânzare cu prețul inițial de 47 mii dolari sau aproximativ 1.000 dolari metrul pătrat. Simțiți diferența?

Din informație, demnă de încredere, cumpărătorul, un pensionar polițist, este persoana interpusă a lui Vladimir Andronachi și în scurt timp urmează reînregistrarea acestui obiect pe o companie, care aparține deputatului”, scrie Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Platformei DA a mai declarat că așteaptă ca organele de drept să se autosesizeze pe acest caz sau va cere el investigarea acestuia.

Totodată, acesta intenționează să propună Parlamentului instituirea unui moratoriu pe privatizarea patrimoniului Moldovei în Ucraina, până la efectuarea de către Curtea de Conturi a unui control.

Vladimir Andronachi nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile. Acesta este unul dintre cei mai bogați deputați, fiind membru al Parlamentului din partea Partidului Democrat, încă din 2014. În august 2020, Andronachi a anunțat că părăsește Partidul Democrat, nemulțumit de liderul formațiunii, Pavel Filip. După acesta au urmat și alte plecări din PD, inclusiv organizații raionale și locale.


Pub