Avocatul poporului, deputat în primul Parlament, Mihai Cotorobai, a decedat

S-a stins din viață Mihai Cotorobai, Avocat al Poporului și deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, membru al Prezidiului, președinte al Comisiei pentru autoadministrarea locală și economia locală. Despre aceasta a anunțat Consiliul de Administrație al Asociației „Parlamentul-90”.

Foto: Google Photo

Născut la 25 martie 1951, în comuna Puhoi, raionul Ialoveni, Mihai Cotorobai a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din  Leningrad și Facultatea de Perfecționare a Universității de Stat ,,M.V. Lomonosov” din Moscova, au urmat mai multe stagii și studii de documentare la Universități din SUA, Ungaria, Portugalia, Belgia. Olanda, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, ca judecător obținând gradul superior de calificare.

Mai mulți ani a fost profesor de drept la USM și ULINM, la Academia de Administrare Publică, iar între 1996- 2002 este judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

A fost de asemenea Ofițer de legătură al Curții Constituționale cu Comisia de la Veneția și cu Asociația Curților Constituționale Francofone.

Ani buni a activat ca avocat, iar din 2015 până în prezent a deținut înalta funcție de Avocat al Poporului. Peste toate acestea a fost o personalitatea publică de o rară integritate și un mare patriot al meleagului nostru, căruia îi vom simți greu și mult timp lipsa.

Întreaga sa activitate a fost apreciată cu „Ordinul Republicii”, „Ordinul de Onoare”, titlul onorific „Om Emerit”, Cetățean de Onoare al raionului Ialoveni.

Mihai Cotorbai s-a stins din viață la nici 70 de ani împliniți.


Pub