(Doc) Hotărârea CESP: De astăzi, teatrele se redeschid, iar elevii revin la școală, din 11 ianuarie

Potrivit ultimei hotărâri a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, de astăzi teatrele își reiau activitatea iar elevii vor reveni în bănci după vacanța de iarnă. Totodată, se menține în municipiul Chișinău starea de urgență în sănătatea publică.

Conform ultimei decizii a CNESP, în semestrul II de studii, procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din republică, conform modelelor aprobate la începutul anului de studii 2020-2021.

Totodată, se permite redeschiderea și activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură din municipiul Chișinău fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului unde are loc evenimentul cultural, cu respectarea poziționării scaunelor ocupate.

În municipiul Chișinău se menține și starea de urgență în sănătatea publică și se reiterează măsuri privind prevenirea și controlul infecției cu Covid-19.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.


Pub