Ajutor din partea României: O tonă de medicamente și echipamente au fost donate Spitalului Clinic Militar Central

Spitalul Clinic Militar Central din Chișinău a primit o donație de o tonă de medicamente și echipamente destinate combaterii pandemiei de Covid-19 din partea Ministerului Apărării Naționale din România.

Foto: Facebook

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada României la Chișinău, demersul confirmă angajamentul României de susținere a cetățenilor Republicii Moldova și sprijinul concret al eforturilor autorităților de combatere a efectelor crizei pandemice.

Din partea autorităților Republicii Moldova, au fost prezenți doamna Ala Nemerenco, consilier prezidențial, domnul Victor Gaiciuc, ministrul apărării, ofițeri și personal medical din spitalul menționat.

Donația, în sumă totală de 31 000 de euro, constă din 50 cutii de clorom cu câte 200 comprimate fiecare, 1000 combinezoane de protecție, 1000 măști de protecție FFP2, 500 viziere de protecție, 500 de litri de alcool sanitar și 2000 măști chirurgicale.

„Această nouă tranșă de materiale donate vine în completarea demersului inițiat de autoritățile române în luna aprilie 2020 și face parte din pachetul consistent de măsuri de sprijin al cetățenilor din Republica Moldova prezentat de către Președintele României cu ocazia vizitei la Chișinău, din data de 29 decembrie 2020. Reamintim că, la sfârșitul lunii aprilie 2020, Ministerul Apărării Naționale a contribuit cu personal medical și 10 izolete produse în România, ca parte a efortului inițiat de autoritățile statului român pentru sprijinul Republicii Moldova în prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2”, a subliniat în discursul său ambasadorul Daniel Ioniță.

Totodată, ambasadorul României a menționat că donația de astăzi este încă o dovadă vie a faptului că „România face ceea ce zice” și a reiterat măsurile din pachetul de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova, anunțat la 29 decembrie 2020 de președintele Klaus Iohannis cu prilejul vizitei sale oficiale la Chișinău.


Pub