Ce e scris în stele pentru aleșii poporului

Ultimii ani au fost plini de surprize și răsturnări de situație în politica moldovenească. Fuga oligarhilor, coaliții improbabile, campanii incendiare și reabilitări psiho-emoționale. Ca să vedem ce ne așteaptă în 2021 am vorbit cu astrologa Lucia Palii, care ne-a relatat la ce se poate aștepta fiecare dintre zodii, iar noi am aplicat prezicerile ei la cei mai importanți politicieni ai momentului.

Palii spun că prognozele au fost făcute având la bază mai multe combinații planetare, iar cele mai importante aspecte ale anului 2021 sunt încordat și pozitiv. Astfel soarele, trecând, pe rând, în fiecare zodie, agravează sau relaxează cele două aspecte menționate mai sus.

BERBEC

Lucia Palii spune că berbecilor anul nou le va aduce mult efort, dar și șanse de câștig pentru a le permite stilul de viață dorit. Oamenii necunoscuți îi vor ajuta mai mult decât cei din preajmă. Tot lor li se recomandă să fie în continuare atenți la drum și tehnică. Sănătatea necesită atenție.

În această zodie sunt Pavel Filip și pe Dumitru Alaiba, deputat PAS. În calitate de președinte al PDM, Pavel FIlip are o provocare mare: de a scoate partidul din conul de umbră de după alegerile prezidențiale și de a acumula măcar la 5% din voturi. E foarte posibil ca pe Pavel Filip să-l ajute mai mult necunoscuții decât cei din preajmă, atunci când este în căutarea soluțiile pentru a intra în Parlament, mai ales când cei din „preajmă” aleg să dezerteze din PDM.

Alegerile anticipate sunt pe un teritoriu incert, însă atât PDM cât și Dumitru Alaiba încă nu e clar dacă se vor regăsi în următorul parlament în cazul alegerilor anticipate, iar probabil „acel mult efort” și „șanse de câștig” se referă la prezența în calitate de candidați la funcția de parlamentare. „Atenția la tehnică” se recomandă tuturor deputaților, mai ales celor care mai rup câte un microfon din când în când.

TAUR

Cei din Taur, potrivit astrologei, sunt în centrul atenției, cu șanse mari de promovare. „Efect material mai puțin, dar dacă nu risipiți banii, e posibil să trăiți așa cum vă doriți în anul 2021. Dragostea e susținută de prestigiu. E bine să arătați cât mai prestigios posibil. Sănătatea depinde de problemele cu organele din zona gâtului și modului de viața”, spune Lucia Palii.

Cea mai reprezentativă pentru această zodie este Marina Tauber, fruntașa Partidului Șor. Acum, pentru că ea oricum des se află în centrul atenției, o lăsam pe Tauber singură la această categorie. De aflat în centrul atenției, cu siguranță că Marina Tauber se află și s-a aflat, din varii motive. Acum nu este clar ce „șanse mari de promovare” ar avea aceasta, mai ales în cadrul Partidului Șor.

GEMENI

Cei din zodia Gemeni s-ar afla în perioadă instabilă. Nu li se recomandă să facă tranzacții mari de avere. „Anul vă pregătește surprize și călătorii neașteptate. Aveți ce spune semenilor și o faceți cu plăcere, dar și bârfe calomnii veți avea din spate. Sunt posibile îmbolnăviri rapide și scurte”.

Principala reprezentantă a acestei zodii este Maia Sandu, președintă a Republicii Moldova.

Că președinția Maiei Sandu a fost o surpriză era clar de la început, mai ales din operativitatea majorității ad-hoc a Socialiștilor și Partidului Șor. Dar cele mai mari surprize s-ar putea abia să urmeze. Atâta timp cât suntem încă învăluiți în aburii de alcool ai sărbătorilor de iarnă, efectele nu se simt. Însă, potrivit experților, prognozele economice nu sunt prea pozitive. Și da, sperăm din tot sufletul că nici tranzacții mari de avere nu va întreprinde președinta în acest an.

RAC

Cei din zodia Rac își revin încet din stagnare și constrângere. „Vă vin idei noi de afaceri, calculați riscul posibil, verificați intens condițiile. Sunt posibile pierderi imprevizibile. Păstrați ocupațiile verificate în timp. Cel mai bine vă simțiți acasă, printre oamenii dragi”, este sfatul astrologei.

Ion Ceban, primar de Chișinău, și Alexandru Slusari, ambii nativi ai zodiei se află în umbra liderilor de partid, deși sunt văzuți ca succesori naturali odată ce aceștia pleacă din peisaj, ceea ce este puțin probabil ținând cont de rânza politicianului moldovean. Ceban este în continuare vehiculat în fruntea unui proiect politic mai „de centru stânga” în timp despre Slusari se spune că ar putea fi un viitor prim-ministru în ipoteza de „deraiere” a alegerilor parlamentare anticipate. Totuși, astrele le recomandă racilor să-și păstreze ocupațiile verificate. Cu alte cuvinte, să nu dea porumbelul din mână pe coțofana de pe gard.

LEU

Cei din zodia Leu sunt, potrivit prognozelor, optimiști, norocoși și relaxați. Totodată, acestora nu le place să fie contraziși, dar în 2021 începe o etapa nouă a vieții, când oponenții, concurenții devin prea duri. „Fiți atenți la starea de sănătate a vârstnicilor din preajma dumneavoastră”, este sugestia Luciei Palii.

În această zodie îi găsim pe Andrei Năstase, lider al PPDA, Sergiu Litvinenco, deputat PAS și Bogdan Țîrdea, deputat PSRM. Se pare că etapa vieții când oponenții devin prea duri a început încă din 2020 pentru Năstase și Țîrdea. Cât despre contraziceri, acestea sunt valabile cam pentru toți politicieniii noștri, nu doar cei din zodia rac. De aceea le dorim în noul an să asculte de stele, să se simtă mai optimiști, mai norocoși și, pentru dumnezeu, să se relaxeze odată!

FECIOARA

Fecioara e posibil să aibă noroc în dragoste, comunicare fericită cu copiii. La muncă apar situații deranjante, încercați să găsiți alt loc mai plăcut, fără nervozitate. Nu este recomandat să intre în conflicte de lunga durata, spune Lucia Palii.

Violeta Ivanov, reprezentantă a zodiei, a bifat în anul precedent „o găsire a unui alt loc mai plăcut”, deși a fost cu „un pic de nervozitate”. Singurul lucru deranjant care ar putea exista în cazul acesteia ar fi, de exemplu, un loc pe lista Partidului Șor undeva după poziția a 10-a, care ar pune-o în afara Parlamentului.

BALANȚĂ

Pentru cei din zodia balanță fericirea e printre oamenii dragi, acasă, în sânul familiei, dar și foarte multă muncă și dedicație tot aici. „Sfârșitul anului va aduce satisfacție și strângerea roadelor. Pe parcurs încercați sa fiți economi și rezervați la dorințe neobișnuite. Sănătatea depinde de modul activ de viață și disciplina alimentara”, spune astrologa.

Cam slăbuț cu politicienii activi la această zodie, nu știm de ce. A trebuit să ne uităm la cei inactivi, și l-am găsit pe Iurie Leancă, care demult a făcut exit din politica moldovenească, iar deocamdată nu are succes nici în cea de peste Prut. Cele două tentative de a candida, la funcția de Europarlamentar și apoi de Senator, au eșuat, așa că, fericirea este printre oamenii dragi, acasă, mai ales cei de acasă, dacă au terminat studiile, probabil, finanțate cumva mai „deochiat”.

SCORPION

Cei din Zodia Scorpion sunt aparent încă susținuți și norocoși. Li se recomandă să profite de această ocazie și să rezolve ce e mai important: bani, carieră, contracte, dragoste. E posibil orice în 2021, potrivit astrologei, care le recomandă să nu irosească perioada bună cu nimicuri.

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, și Vasile Bolea, deputat PSRM, sunt cei mai reprezentanții acestei zodii. Aparent, până și astrele pot citi sondaje de opinie, care spun un singur lucru – Renato Usatîi ar fi marele favorit al potențialelor anticipate din acest an – susținut și norocos! Tot norocos a fost și Vasile Bolea, care a avut un salt în cariera sa juridică, mai ales în timpul procedurilor desfășurate la miez de noapte la Parlament.

SĂGETĂTOR

Celor din zodia săgetător li se recomandă să încetinească goana, deoarece e posibil să fi greșit direcția. „Nu fiți prea insistenți, nu vorbiți prea mult, aveți o energie enormă, dar dacă o irosiți pe focuri de artificii, e impresionant, dar zadarnic. Faceți lucruri mărunte practice, planificați cheltuielile, banii vă vin la sfârșit de an. Va așteaptă surprize in toate: și în dragoste, și în comunicare, și în sănătate”, se menționează în prognoza astrală a săgetătorilor.

Andrian Candu, nativ al zodiei, are un viitor politic incert în acest an. Proiectul său politic lansat în primăvară pare să piardă din turații, iar acesta ar risca, dacă apar anticipate, să nu intre în următorul Parlament. De aceea i-am recomanda și noi lui Andrian Candu să verifice dacă nu a greșit direcția.

Igor Grosu, la rândul său, este văzut ca principalul succesor al Maiei Sandu la șefia PAS. Totuși, încă nu e clar dacă acesta ar fi ales de toți. Așa că ne așteptăm la surprize, și în dragoste, și în comunicare, și în sănătate.

CAPRICORN

Capricornii, potrivit astrelor, contactează cu mai multe idei de proiecte bune, dar nu prea au răbdarea să verifice, să filtreze toată informația și ar putea avea pagube din această cauză. „Nu stați doar la muncă, faceți sport, comunicați. Ieșiți în lume, la sfârșit de an aveți și bani, și șanse de o dragoste fantastica”, mai spune Lucia Palii.

Viorica Dumbrăveanu, ministră în exercițiu a Sănătății, și Radu Marian, deputat PAS, sunt capricornii politicii moldovenești. Se pare că ministra a ascultat de astre și nu-și mai dorește să stea doar la muncă, ci să mai iasă în lume. Înțelegem că poate fi greu, după ce ai avut de gestionat o pandemie.

Cei doi capricorni cel mai probabil se află la o etapă de tranziție în cariera lor. În primul caz, ea ar începe de îndată ce îi dă voie Maia Sandu. În cel mai curios caz, și al doilea caz tot are legătură cu Maia Sandu.

VĂRSĂTOR aka VADALEI

Vărsătorii sunt, aparent, favoriții anului 2021. E plăcut, e palpitant, primiți complimente, atenție, dar și responsabilități majore. „Jucați cinstit, altfel Saturnul, venit recent la voi, vă disciplinează, și prin bani, și prin sănătate, și prin reputație.

Primul vadalei al țării, Igor Dodon, este cunoscut ca un pasionat al numerologiei și astrologiei, așa că cel mai probabil este deja la curent cu această prognoză. Astfel, cel mai probabil, aceasta a fost inclusă în discursul său de la Congresul PSRM. Astfel, nu poate fi explicat votul unanim pentru acesta, după ce a pierdut alegerile prezidențiale într-un mod lamentabil.

PEȘTI

Talentele numeroase ale celor din zodia pești vor străluci și mai mult în acest an, le vor aduce satisfacție lor, iar din primăvară – și altor oameni. „Ocoliți scandaloșii și negativiștii. Nu luați pe cont propriu frazele auzite. Nu analizați informația, în 2021 nu trebuie sa credeți nimănui, e corectă doar intuiția proprie. Sunteți foarte norocoși cât sunteți integri ca personalitate”, spune prognoza astrală.

În această zodie sunt Ilan Șor, președinte Partidul Șor, deputat, Irina Vlah, bașcană a Găgăuziei și Mihai Popșoi, deputat PAS. Acum nu se știe dacă astrele au citit despre biografia lui Ilan Șor și despre „talentele acestuia”. Ilan Șor așteaptă de mai mulți ani o sentință finală în dosarul său de judecată de la Curtea de Apel. Sunt deja doi ani de când documentele se traduc, lumea se îmbolnăvește, iar ședințele tot se amână și se amână de fiecare dată. Dacă pentru asta trebuie talent, cu siguranță că el este.

Scrie despre politică într-un mod unic în Moldova - neserios, serios! Nu-i prea scapă nimic din actualitate și știe să o explice pe limba tuturor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.