(doc) Începând cu 8 ianuarie, se reiau toate cursele aeriene de pasageri spre Marea Britanie

d0ed7ce3-acaf-4d88-b9f8-f21f14fb1714-istock-931144968

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis reluarea tuturor curselor aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri cu Marea Britanie, începând cu 8 ianuarie 2021, ora 00.00.

Pe lângă cursele spre Marea Britanie, membrii CNESP au aprobat reluarea, din 11 ianuarie 2021, a procesului educațional în incinta instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, publice și private, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Activitățile extrașcolare se vor desfășura în continuare de la distanță. Acestea vor putea fi organizate în incinta instituțiilor de învățământ începând cu 15 ianuarie 2021.

De asemenea, se permite trecerea frontiere de stat de către străinii care sunt citați de instanțele de judecată/organele de drept din Republica Moldova precum și reprezentanții lor legali, dovedit prin documente confirmative în acest sens. Totodată, ei nu vor fi impuși să stea în regim de carantină. Lucru valabil și pentru străinii care călătoresc în scopul perfectării documentelor emise de instituțiile publice din Republica Moldova, dovedit prin documente confirmative, cum ar fi programări, invitații etc.

Membrii CNESP au decis ca în cazul minorilor de până la 14 ani, fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere la punctele de control vamal să fie completată și semnată de reprezentantul legal sau însoțitorul acestuia.

Vedeți mai jos hotărârea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente