(foto) Porsche-ul care nu a fost arătat niciodată public! Trebuia să devină cel mai accesibil model al mărcii

La sfârșitul anilor 2000, Porsche se gândea să adauge la gama sa de modele un roadster sport ușor și cu motor poziționat central. Mașina trebuia să ocupe nişa de sub Boxster, respectiv să devină cel mai accesibil produs al mărcii, dar a trecut doar prin etapele de concepție, aspect al construcţiei și design.

Pentru prima dată, fotografiile proiectului modelului eșuat au apărut în spaţiul public. Imaginile cu maşina care datează din anul 2008 le-a publicat pe Instagram Walter de Silva, fostul designer-șef al grupului Volkswagen între anii 2007-2015.

Proiectul purta numele intern 550one, adică era considerat succesorul spiritual al legendarei mașini sport Porsche 550 din 1953. Potrivit lui de Silva, 550one a fost inițiat de profesorul Ferdinand Piech, la acea vreme șeful Consiliului de Supraveghere al concernului Volkswagen.

Fotografiile arată un model demo de dimensiuni complete al lui Porsche 550one. Mașina trebuia să primească un exterior carismatic, cu abundență de fante de admisie a aerului și un interior “rebel” în care nici măcar toate panourile de oțel nu erau planificate să fie acoperite cu plastic. 

550one nu a fost finalizat dintr-un motiv simplu – Porsche nu vedea potențialul comercial în acesta și exista riscul ca un astfel de roadster să-i ia pe cumpărătorii de Boxster. La acea vreme, compania germană a decis că este mai promițător să investească într-un mic SUV premium, ceea ce a şi făcut. În 2014 a fost lansat modelul Macan.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-porsche-unseen-partea-a-v-a-incomparabilele-904-living-legend-le-mans-living-legend-si-vision-turismo/

Cmentariile sunt închise