Oficial: Mazda MX-30 va fi primul model nou care va avea şi un motor rotativ

Primul model care va readuce faimosul motor Wankel în gama de propulsoare a companiei Mazda va fi crossoverul electric MX-30! Astfel, se confirmă informaţiile anterioare că propulsorul rotativ va fi introdus pe un electromobil în calitate de range extender.

Potrivit ziarului Nikkei, compania se așteaptă să rezolve cel puțin o problemă cu noul său produs datorită motorului rotativ. Soluţia ar trebui să crească vânzările lui MX-30, care sunt acum departe de a fi ideale.

Motorul Wankel va fi utilizat în unitatea de propulsie a lui MX-30 doar în calitate de generator de energie electrică (respectiv nu va avea conexiune directă cu roţile). Alegerea în favoarea unui motor rotativ a fost făcută datorită dimensiunilor sale compacte şi a vibraţiilor semnificativ mai reduse în comparație cu agregatele cu pistoane tradiționale.

În prezent autonomia modelului Mazda MX-30 este de aproximativ 200 de kilometri. Cei de la Nikkei mai spun că acest lucru este unul dintre motivele pentru care vânzările abia ajung la jumătate din cifra planificată şi aşteptată. Producătorul nipon spera să vândă minim câte 1.000 de vehicule pe lună, doar în Japonia, lansând-ul ca alternativă şi cu o motorizare mild hybrid.

Datorită apariției unui generator de energie, suplimentară faţă de cea stocată în bateria care va putea fi în continuare încărcată de la o priză externă, crossoverul ar trebui să ajungă să ofere o autonomie dublă de cel puţin 400 de km. 

Mazda consideră că acest lucru va avea un efect benefic asupra vânzărilor modelului, dar producția unei astfel de versiuni a MX-30 nu va începe până în 2022. Într-un interviu pentru Detroit Bureau, directorul de operaţiuni al Mazda North America Jeff Guyton a spus că prototipul noii versiuni se află deja în proces de testare. Primele exemplare comerciale vor apărea în prima jumătate a anului 2022: mai întâi vor fi aduse pe piața Uniunii Europene, mai târziu – peste ocean.

Compania a anunțat oficial revenirea motoarelor Wankel în octombrie 2020, însă nu a spus despre vreo dată specifică şi nici modelul pe care va debuta noua tehnologie.

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/foto-video-test-drive-mazda-mx-30-primul-model-electric-mazda-test-de-autonomie/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/