(video) Are Tesla Model 3 probleme cu nisipul? Din contra, iată cum pot scoate din el SUV-uri rămase blocate

Viral este în spaţiul online un clip care arată capacitățile de tractare ale mașinii electrice Tesla Model 3. Sedanul este filmat cum scoate din încurcătură un masiv Nissan Patrol care s-a oprit pe burtă pe vârful unei dune de nisip.

Aparent s-a întâmplat într-o zonă pustie din prejma metropolei Dubai, acolo unde deplasările prin nisip cu vehicule off-road este una dintre distracţiile preferate de băştinaşi, dar şi de oaspeţi.

Cel mai probabil încercând să depășească una dintre dune, șoferul din Patrol, aparent, a făcut o manevră greşită și cel puțin partea stângă a corpului i s-a îngropat în nisip. În ajutor, intenţionat sau întâmplător, i-a sărit posesorul unei Tesla Model 3 dotată cu cârlig de remorcare.

Mașina electrică, aflată şi ea pe nisip, a putut scoate SUV-ul de pe dună într-o clipită, cu o smucitură puternică, după care l-a mai tras pe o distanţă de aproximativ 100 de metri.

De notat este că un Nissan Patrol poate ajunge să cântărească aproximativ trei tone. În același timp, capacitatea de remorcare declarată oficial pentru Tesla Model 3 nu trebuie să fie mai mare de 907 kg. 

Cum deci a făcut față sarcinii atât de ușor? Totul s-a datorat în mare parte sistemului de vectorizare a cuplului pe care îl mai oferă prin construcție motoarele sale electrice de generaţie nouă. Prin el, “creierul” maşinii este capabil să controleze cantitatea de tracțiune pe fiecare roată în mod individual, dar şi să o distribuie instant pe cele care rămân fără aderenţă.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-test-drive-tesla-model-3-long-range-cu-autopilotul-prin-moldova/
https://autoblog.md/video-caz-de-necesitate-poate-o-tesla-model-x-sa-tracteze-un-tir-de-43-de-tone-iata-un-raspuns/
https://autoblog.md/video-crossoverul-perfect-cum-tesla-model-y-poate-accelera-rapid-derapa-si-aborda-off-road/
https://autoblog.md/video-primul-electromobil-care-traversat-desertul-sahara-este-un-tesla-model-x/

Cmentariile sunt închise