Avocatului Poporului, Mihail Cotorobai, s-a stins din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

Anticoruptie.md
06/01/2021

A murit avocatul poporului, Mihai Cotorobai, deputat, jurist și magistrat. Decesul său a fost provocat din cauza complicațiilor determinate de Coronavirus. Despre moartea sa a anunțat echipa Oficiului Avocatului Poporului, care a publicat un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de Facebook.

„Militant convins pentru dreptate, echitate și progres social, Mihail Cotorobai a fost omul care nu s-a temut să spună adevăruri și să pledeze cu fermitate pentru supremația legii, a drepturilor omului și democratizarea societății. Deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, a stat la baza edificării statului independent Republica Moldova. În postură de judecător al Curții Constituționale, a vegheat la respectarea normelor Legii Supreme, în calitate de profesor universitar, a educat generații de juriști”, se menționează în mesajul echipei Oficiului Avocatului Poporului.

„În calitate de Avocat al Poporului, Mihail Cotorobai a contribuit substanțial la dezvoltarea Oficiului Avocatului Poporului și la promovarea intransigentă a valorilor drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Nu a ezitat să-și facă publică opinia, în mod tranșant, atunci când au existat amenințări la adresa drepturilor și libertăților fundamentale, a statului de drept și a democrației în Republica Moldova.”

Anticoruptie.md
06/01/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii