fbpx

doc | Slusari acuză un deputat că a obținut pe bani mărunți o bază de odihnă de pe litoralul ucrainean, deținută de Republica Moldova

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, îl acuză pe deputatul Vladimir Andronachi că a cumpărat, prin intermediul unui interpus, baza de odihnă „Ciaika” din Koblevo, o localitate ucraineană de pe litoralul Mării Negre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În atenția Procuraturii, Curții de Conturi, presei independente și societății! La 16 decembrie 2020 Agenția Proprietății Publice în cadrul așa zisei licitației a înstăinat complexul clădirilor bazei de odihnă „Ciaica”, situat în zona litorală din Ucraina, în or. Coblevo. Prețul de vănzare a clădirilor de suprafața totală de 1340 metri pătrați a fost doar 1,888 mln lei.

Deci, baza de odihnă funcțională de 4 etaje cu ospătăria, amplasată la distanța de 300 de metri de la plaja, a fost văndută după formula 82 DOLARI SUA/M2. Pentru comparație am cautat prin google ofertele similare în Coblevo. O mică baza de odihnă de 478 metri pătrați este propusă spre vănzare cu prețul inițial de 470000 dolari sau aproximativ 1000 DOLARI SUA/M2. Почувствуете разницу! (trad. – sesizați diferența!)”, a scris reprezentantul Platformei DA pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Alexandru Slusari, care citează o sursă „demnă de încredere”, cumpărătorul, un pensionar-polițist, este persoana interpusă a lui Vladimir Andronachi. „În scurt timp urmează reînregistrarea acestui obiect pe o companie care aparține deputatului”, precizează acesta.

Vicepreședintele Legislativului spune că va sesiza organele competente pe acest caz: „Fac această postare în speranța că aceste organe se vor autosesiza”.

Slusari intenționează să propună în Parlament un moratoriu pentru orice privatizare a patrimoniului Republicii Moldova în Ucraina pănă la efectuarea de către Curtea de Conturi a unui control exhaustiv asupra stării bunurilor moldovenești în țara vecina și modul de gestionare a acestora și prezentarea informației detaliate către Legislativ.

„În caz contrar, riscăm să pierdem în aceasta perioada de turbulență politică, avănd Agenția Proprietății Publice, administrată de Dodon și Andronache, și restul proprietății Republicii Moldova din Ucraina”, a adăugat Slusari.

Vladimir Andronachi, în prezent deputat neafiliat, nu a comentat deocamdată acuzațiile.

Citește și: doc | Republica Moldova ar fi pierdut două cariere de piatră din Ucraina. Slusari: „Cunosc cine se află în spatele schemei”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button