Actualitate

SCANDALOS: Cine de fapt sunt acţionarii minoritari, care, deţinând doar 1,6%, doresc să acapareze 72% din spaţiul comercial al SA Gemeni!

În ultimul timp, presa a scris mult despre situaţia de la Gemeni SA, mai ales că, Curtea Supremă de Justiţie urmează să se pronunţe asupra cererii de revizuire depuse de agentul guvernamental la CEDO. Situaţia a devenit şi mai interesantă după ce acţionarii majoritari ai Gemeni SA au făcut public faptul că, în loc să execute decizia CEDO, statul şi un grup de acţionari minoritari, încearcă acum să deposedeze cumpărătorul de bună credinţă de investiţia făcută absolut legal. Interesant este şi faptul că în spatele a doi dintre acţionarii minoritari (Ojog şi Roibu) stă un personaj despre care presa din RM a scris anterior. E vorba de Madan Petru Gheorghe, ginerele celor doi acţionari menţionaţi. În această situaţie, ne-am gândit că ar fi bine dacă am aminti ce a scris anterior presa (Ziarul Naţional şi Anticoruptie.md) despre Petru Madan, care acum stă „pitit” în spatele acestui scandal, încercând să profite din plin de situaţia creată.

Astfel, făcând trimitere la un document semnat de fosta şefă a Biroului Interpol din Moldova, Valentina Litvinov, instituţiile media menţionate făceau public faptul că, „pe parcursul anilor 2001-2005 de către colaboratorii MAI au fost depistate 53 de cazuri de sustrageri din avutul proprietarilor şi cetăţenilor R. Moldova, care au avut loc în Centrul Comercial Gemeni”. „Pe parcursul perioadei date au fost stabilite şase grupări criminale care fac parte din organizaţiile criminale create şi conduse de către Poroşencu Petru Alexei şi Madan Petru Gheorghe (fostul subaltern si persoana de încredere a lui P.Poroşceno) şi care prin diferite metode şi căi (escrocherii, şantaje, ameninţări cu moartea, fals de documente ş.a.) prelungise activitatea sa criminală in scopuri meschine. Astfel în procesul efectuării acţiunilor de urmărire penală pe infracțiunile depistate s-au constatai următoarele: perioada din anul 1996 până în anul 2004, Madan Petru Gheorgbe 1958 A.FI (împuternicit şi la indicaţia lui Petru Poroşenco), în scopul săvârşirii unui şir de infracțiuni grave şi deosebit de grave a organizat şi a condus o organizaţie criminală (o reuniune de grupuri criminale). Pentru infracţiunile săvârşite de către membrii grupărilor criminale create şi conduse de către Madan Petru Gheorghe au fost pornite peste 50 cauze penale dintre care 43 cauze penale au fost expediate în instanţele de judecată. La data de 05 octombrie 2004 de către DGCCO MAI a fost pornită cauza penali cu nr.2004990391, conform indicilor infracţiunii prevăzute de art.284 C.P. (crearea şi conducerea organizaţiei criminale), în privinţa lui Madan Petru Gheorghe, care ulterior a fost pus sub învinuire şi anunţat în urmărire internaţională. În rezultatul infracţiunilor comise de către membrii organizaţiei criminale nominalizate cetăţenilor R. Moldova precum şi statului a fost cauzată o pagubă materială în sumă de peste 66 825 970 lei RM”, se spune în documentul citat.

Potrivit sursei, pe infracţiunile menţionate de către colaboratorii MAI a fost efectuat un volum enorm de lucru pe parcursul ultimilor ani în scopul acumulării probelor ce dovedesc vina lui Madan Petru şi Petru Poroscnco şi anume: au fost audiaţi martori (o bună parte cu aplicarea camerei de luat vederi); au fost efectuate un şir de expertize criminalistice şi grafologice care au demonstrat falsul de acte şi documente folosite de către grupările criminale menţionate; au fost interpelate organele de drept din alte ţări prin BNC INTERPOL etc.

În document se face referire şi la matrapazlâcurile lui Petru Madan legate de Fondul de Investiţii Nemutual „Bucuria-Privatinvest”, şi la metodele de lucru aplicate de acest personaj: (vânzare-cumpărare fictivă, donaţie fictivă, licitaţii fictive, falsuri de documente, escrocherii, mituiri, şantaje ş.a.) şi la căile infracţionale şi nelegitime prin care devine proprietar neoficial al multor întreprinderi de pe teritoriul R. Moldova, „care au fost privatizate pe bonurile sustrase de la cetăţenii întregii republici (conform datelor, peste 50 000 persoane) şi care până în prezent aşteaptă aşa-numitele ,,devidente”.

Noi ne-am referit doar sumar la acele investigaţii, dar, cine doreşte să afle mai multe, nu are decât să acceseze linkurile de mai sus. Cu alte cuvinte, acea notă informativă îţi oferă tot de ce e nevoie pentru a-ţi face o impresie despre persoana care acum vrea să profite de slăbiciunea statului şi a sistemului judecătoresc pentru a prelua controlul asupra SA „Gemeni”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *