Reacția lui Litvinenco, după apelul Procurorului General: Vom continua să acționăm prin căi legale, indiferent dacă cineva le califică drept „presiuni”

Deputatul fracțiunii PAS, Sergiu Litvinenco, consideră că briefing-ul de astăzi al Procurorului general, Alexandr Stoianoglo, a fost unul fără substanță, în care s-au spus doar niște „cuvinte încâlcite”. Deși șeful de la Procuratură nu a dat nume, parlamentarul a venit cu explicații și a declarat că va continua să acționeze „prin instrumentele pe care le oferă Constituția și legile țării”.

Foto: UNIMEDIA

„Am urmărit azi dimineață un briefing de la Procuratura Generală în care s-au rostit (încâlcit) multe cuvinte, dar în realitate nu s-a spus nimic. Presiuni din partea cui? Prin ce se manifestă aceste presiuni?”, se întreabă deputatul într-o postare plasată pe facebook.

„Parcă nici modificările legislative nu au fost operate (cum a fost în România între 2017 și 2019), nici alte lucruri nu s-au întâmplat. În afară de faptul că au fost eliberați niște hoți și achitați niste criminali...Sper tare că acțiunea de azi este doar una regretabilă și nu este sugerată pe persoane rău intenționate. Și, da – vom continua mai departe să acționăm prin instrumentele pe care ni le oferă Constituția și legile țării (indiferent dacă cineva le califică drept „presiuni”) astfel încât Procuratura să apere interesul public, să pună la pușcărie hoții și infractorii, să facă dreptate pentru oamenii acestei țări”, a conchis Litvinenco.

Am urmărit azi dimineață un briefing de la Procuratura Generală în care s-au rostit (încâlcit) multe cuvinte, dar în...

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Marţi, 5 ianuarie 2021

Amintim că în această dimineață Procuratura Generală împreună cu conducerea Consiliului Superior al Procurorilor și Asociația Procurorilor și Asociația veteranilor au elaborat un apel comun către forul european prin care acuză actorii politici de ingerință în activitatea Procuraturii și că unii politicieni ar atenta la integritatea și activitatea procurorilor.


Pub