(video) Vești bune pentru oamenii de artă! Instituțiile culturale din Chișinău ar putea fi redeschise înainte de 15 ianuarie

Instituțiile culturale din Chișinău ar putea fi redeschise înainte de 15 ianuarie. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că mâine, 6 ianuarie, va înainta un demers către Comisia Municipală de Sănătate pentru a permite realuarea activității acestora.

Foto: UNIMEDIA

„Am consultat cu juriștii acest subiect și sperăm să punem în aplicare, începând cu ziua de mâine, dacă Comisia municipală va da curs acestui demers. Ține nemijlocit de activitatea teatrelor și instituțiilor de cultură de pe teritoriul municipiului Chișinău”, a declarat Ceban.

În acest sens, primarul va înainta un demers pentru a permite desfășurarea activității acestora. Ceban a declarat că situația este mai stabilă acum, fapt ce ar permite redeschiderea acestora.

„Și la această etapă există spații mult mai aglomerate, începând cu transport public și inclusiv instituții. Activitățile acestor instituții sunt printre puținele surse de venit a oamenilor care lucrează în acest domeniu. Cred că toată lumea, pe lângă mesele de sărbătoare, mai avem nevoie și de hrana spirituală”,a mai adăugat Ceban.

Instituțiile culturale au fost închise, de mai bine de 2 luni, din cauza situației epidemiologice.


Pub