Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu a avut o…

Maia Sandu a avut o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO. Principalele subiecte discutate

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO. Șefa statului susține că în cadrul discuției „am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției”.

„I-am mulțumit domnului Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. Inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale.

Am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional”, menționează Maia Sandu.

Totodată, în cadrul discuției, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi.

Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune”, susține Maia Sandu.