23:51:47 28.03.2024
Stiri

Pușcuța, Usatîi și Viorica Dumbrăveanu, îndemnați să nu „CERȘEASCĂ” decretul privind demisia: „Gestul vostru se numește DEZERTARE. Acum v-ați dat seama că v-ați prostit. V-ați luat după capul celui cu KULIOKUL, dar e târziu deja”

Actualitate 05.01.2021 12:08 Vizualizări5945 Autor: Ziarul National
Pușcuța, Usatîi și Viorica Dumbrăveanu, îndemnați să nu „CERȘEASCĂ” decretul privind demisia: „Gestul vostru se numește DEZERTARE. Acum v-ați dat seama că v-ați prostit. V-ați luat după capul celui cu KULIOKUL, dar e târziu deja” stiri.md


Miniștrii demisionari Serghei Pușcuța, Anatol Usatîi și Viorica Dumbrăveanu, care au cerut să fie demiși prin decret prezidențial, sunt numiți „dezertori” de către liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

Potrivit lui Grosu, cei trei miniștri în exercițiu ar fi fost influențați de fostul președinte Igor Dodon să părăsească ministerele până la învestirea unui nou guvern, dar s-au pomenit într-o mare capcană.

CITIȚI și DOC // Președintele Maia Sandu i-a trimis o SCRISOARE lui Ion Chicu în ultima zi a anului: „Constituția nu reglementează posibilitatea unui membru al Guvernului aflat în demisie să refuze exercitarea atribuțiilor până la numirea unui nou Executiv”

„În atenția miniștrilor care au demisionat, iar acum cerșesc decretul cu pricina. Gestul vostru se numește dezertare, un gen de fugă de pe corabie. Acum v-ați dat seama că v-ați prostit. V-ați luat după capul celui cu kuliokul, dar e târziu deja. O să intrați în istorie ca cei mai fricoși și lași miniștri. Ați încălcat jurământul”, a menționat liderul PAS.

De asemenea, Grosu a avut un mesaj special pentru Serghei Pușcuță, care a anunțat la 31 decembrie 2020 că renunță la funcția de vicepremier, ministru al Finanțelor, pentru a reveni la șefia Serviciului Fiscal de Stat. Pușcuță și-a rezervat această funție mai bine de un an.

CITIȚI și Ministrul Justiției o amenință cu ÎNCHISOAREA pe Maia Sandu care consideră ilegal refuzul miniștrilor din Guvernul Chicu de a-și exercita atribuțiile până la învestirea unui nou executiv

„Unul din voi voia să sara în altă funcție călduță, dar nu se poate, deja este ilegal”, a punctat deputatul.

De menționat că președintele Maia Sandu a refuzat să emită decretele ărin care să ia act de demisiile celor trei miniștri, deoarece legislația nu prevede procedura de demisie a miniștrilor dintr-un guvern aflat deja în demisie. Astfel, cei trei ar trebui să rămână în fruntea ministerelor până la învestirea unui nou guvern.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md