09:34:31 23.04.2024
Stiri

OPINIE // Stoianoglo încurcă dreptul la exprimarea opiniei cu privire la „activitatea” și „prietenia” sa cu Platon cu noțiunea de „presiune”

Actualitate 05.01.2021 14:50 Vizualizări1543 Autor: Ziarul National
OPINIE // Stoianoglo încurcă dreptul la exprimarea opiniei cu privire la „activitatea” și „prietenia” sa cu Platon cu noțiunea de „presiune”


În prezent nu ar exista presiune în ceea ce privește activitatea procurorilor din R. Moldova, consideră activistul Ștefan Gligor.

Într-o reacție la apelul făcut public astăzi de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care s-a plâns pe atacuri la adresa Procuraturii care ar veni din partea „forțelor declarate proeuropene sănătoase”, Gligor arată că „Stoianoglo încurcă dreptul la exprimarea opiniei cu privire la activitatea și prietenia sa cu Platon cu noțiunea de presiune”.

CITIȚI și VIDEO // Stoianoglo și Motuzoc reclamă „ATACURI din sfera politicului” asupra Procuraturii: „Ei vor o Procuratură independentă, dar care ar depinde doar de ei”

„Presiune din păcate nu există, deși mi-aș dori acest lucru. Nu există presiune să investigheze două decenii de atacuri asupra sistemului bancar și nebancar, spălătoria rusească și alte activități ale amicului și ex-partenerilor săi Plahotniuc și Șor. Sau de exemplu să pună la închisoare grupurile criminale organizate și agenții de influență străină care controlează azi Parlamentul și fac nestengherit contrabandă. Sau măcar să pună la dubă procurorii care au instrumentat dosarele celor 38 de persoane recunoscute ca fiind executate la comandă. Nemaivorbind de investigarea a sute de abuzuri comise de PA, PCCOCS, CNA, Procuratura mun. Chișinău etc. Sau măcar să conteste sentința lui Vasile Botnari pe care procuratura și judecătorii corupți l-au scos cu o amendă din infracțiunea de răpire/distrugere a șapte vieți și familii”, a enumerat Ștefan Gligor.

Activistul este de părere că nu există „presiune reală”, pentru că „nu avem o majoritate parlamentară integră”.

CITIȚI și Replica unui DEPUTAT, după ce Stoianoglo le-a arătat din deget politicienilor. „Mie îmi este straniu că nu l-a luat în briefing și pe purtătorul său de cuvânt, Veaceslav Platon”

„Majoritatea e una coruptă și asta o știe fiecare cetățean conștient, dar desigur nu și procurorul general pe care-l aranjează starea de lucruri din Parlament, la fel precum actuala majoritate este mulțumită de activitatea dlui procuror. Impunitatea are un sfârșit, orice are un sfârșit, dle procuror general”, i-a transmis Gligor lui Stoianoglo.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md