12:08:46 29.03.2024
Stiri

Care sunt locurile în care coronavirusul se răspândește cel mai ușor. Medic: „Oamenii devin neglijenți!”

Actualitate 05.01.2021 15:29 Vizualizări1216 Autor: Ziarul National
Care sunt locurile în care coronavirusul se răspândește cel mai ușor. Medic: „Oamenii devin neglijenți!”


Locurile în care coronavirusul se răspândește cu rapiditate nu sunt nici școlile și nici birourile, potrivit unui studiu realizat de Centrul Medical al Universității din Mississippi.

Virusul SARS-CoV-2 se răspândește cu rapiditate în rândul oamenilor, însă cei mai mulți dintre aceștia nu s-au infectat în școli ori la locul de muncă, ci în timpul adunărilor interioare și în gospodării.

A trecut aproape un an de zile de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, timp în care autoritățile au limitat călătoriile, au închis școlile, sălile de sport, restaurantele. În ciuda acestor restricții, numărul infecțiilor cu noul coronavirus a continuat să crească. Iar vinovate de acest lucru sunt întâlnirile private, care au loc în apartamente și case, potrivit ABC News.

„Adunările informale ar fi putut juca un rol important în răspândirea bolii, pentru că sunt greu de verificat, iar oamenii sunt mai neglijenți când vine vorba de recomandări privind purtarea măștii și distanțarea socială”, a declarat dr. John Brownstein, colaborator ABC News și epidemiolog la Boston Children's Hospital, care a precizat că 70 la sută dintre persoanele confirmate cu Covid-19 în New York s-au infectat în timpul adunărilor private.

De asemenea, studiul realizat de experții de la Centrul Medical al Universității din Mississippi a arătat că adolescenții și copiii testați pozitiv pentru Covid-19 nu s-au infectat la școală, ci în timpul adunărilor sociale mici.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md