23:07:40 19.04.2024
Stiri

Presa // Un fost AVOCAT al lui Veaceslav Platon, prezent la briefingul de astăzi al procurorului general Stoianoglo

Actualitate 05.01.2021 17:52 Vizualizări2142 Autor: Ziarul National
Presa // Un fost AVOCAT al lui Veaceslav Platon, prezent la briefingul de astăzi al procurorului general Stoianoglo captură privesc.eu


Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a lansat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, un apel cu privire „atacurile din sfera politicului” asupra Procuraturii. La briefing au participat șefa Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, dar și președintele Consiliului Asociației Veteranilor Procuraturii R. Moldova, Nicolae Ursu.

Potrivit Timpul.md, președintele Consiliului Asociației Veteranilor Procuraturii R. Moldova, Nicolae Ursu ar fi „unul din avocații lui Veaceslav Platon”. Acesta a reprezentant-o în instanță pe Aliona Staşevskaia, o apropiată a lui Platon.

Citește și: OPINIE // Stoianoglo încurcă dreptul la exprimarea opiniei cu privire la „activitatea” și „prietenia” sa cu Platon cu noțiunea de „presiune”

Alexandr Stoianoglo a atras atenția asupra „tentativelor tot mai insistente și brutale ale unor actori politici de subminare a independenței instituționale și individuale a procurorilor, a încrederii publice în puterea judecătorească”.

Președintele Asociației Veteranilor Procuraturii R. Moldova, Nicolae Ursu, a susținut apelul lui Stoianoglo și a cerut politicienilor să lase în pace procurorii.

Citește și: Replica unui DEPUTAT, după ce Stoianoglo le-a arătat din deget politicienilor. „Mie îmi este straniu că nu l-a luat în briefing și pe purtătorul său de cuvânt, Veaceslav Platon”

„Susținem apelul PG și CSP. Suntem conștienți de faptul că în societate există și va exista critică la adresa procuraturii, dar orice critică trebuie să fie constructivă. Politiciul, încă din anii 90, încearcă să influențeze Procuratura și s-o transforme într-o bâtă politică”, a spus Nicolae Ursu.

Sursa citată menționează că Alexandr Stoianoglo a ieșit cu aceste critici, după ce în Parlament s-a discutat în câteva rânduri despre ineficiența activității instituției. A fost creată și o Comisie de anchetă în privința așa-numitului „Laundromat”, schemă de spălare de bani în care ar fi fost implicat omul de afaceri Veaceslav Platon.

„Alexandr Stoianoglo, care a insistat pe eliberarea lui Veaceslav Platon, condamnat pentru implicarea în jaful bancar din 2014 și „Laundromat”, ar fi un apropiat al lui Platon, demonstrează detaliile apărute în presă în special în ultima perioadă. RISE Moldova a scris anterior că Aliona Staşevskaia, care în perioada 2003- septembrie 2013 a fost membru al Consiliului de Administraţie al „Moldindconbank”, este unul din oamenii care lucrează pentru Veaceslav Platon”, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md