Maia Sandu a avut o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

images_cms-image-000073134
Foto: deschide.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Maia Sandu susține că în cadrul discuției au fost accentuate prioritățile sale în calitate de președintă, în special lupta împotriva corupției.

„I-am mulțumit domnului Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. Inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale.

Am accentuat prioritățile mele în calitate de președintă, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional”, susține Maia Sandu.

Totodată, în cadrul discuției, președinta a menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi.

„Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune”, menționează Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente