(foto) Acest unic Shelby 427 Cobra FAM, din garajul lui Paul Walker, este pregătit pentru vânzare

Un unic Shelby 427 Cobra FAM din garajul actorului Paul Walker va fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii organizate de casa Mecum în luna martie din acest an.

Roadster-ul, proiectat personal de Carroll Shelby, este dedicat victoriei Shelby asupra Ferrari în 1965. În total au fost făcute doar două maşini, însă acest exemplar este special.

Celebrul pilot a comandat crearea a două copii ale Cobra FAM la sfârșitul anilor ’90 ai secolului trecut. Prescurtarea FAM vine de la “Ferrari’s Ass Is Mine”. Se crede că însuşi Shelby a rostit aceste cuvinte în 1964 după ce a pierdut în fața Ferrari la Le Mans, iar un an mai târziu și-a ținut promisiunea.

Ca amintire a victoriilor de atunci, două exemplare FAM pe un șasiu din seria CSX1000 (doar 14 automobile au fost făcute pe baza lui) au fost vopsite în culoarea Rosso Corsa, sub aceeaşi denumire folosită de Ferrari. Dar maşina din imagini are un interior original, finisat cu piele în nuanţă TAN, alături de mai multe plăcuțe şi insigne cu numele seriei. Casa de licitații susține că doar un singur Shelby Cobra se poate lăuda cu o astfel de combinaţie exterior-interior.

Sub capotă este montat un V8 din aluminiu marca Ford, cu un volum de 7.0 litri, care dezvoltă 550 CP. Acesta este cuplat la o cutie de viteze manuală Tremec în cinci trepte. Caroseria maşinii este din aluminiu şi laminată manual. Suspensia este independentă pe toate roţile, iar după jantele de 15 inci se ascund frâne Wilwood cu etriere Shelby.

Costul estimat al rarității nu se anunţă, însă nu este prima dată când acest Shelby Cobra unic este revândut. În 2017, aceeași mașină și-a schimbat proprietarul pentru 395.000 de dolari, iar vânzătorii de atunci au declarat că mașina sport nu a fost niciodată înmatriculată, parcursul fiindu-i mai mic de 25 de km.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-sa-ne-asteptam-la-un-nou-record-masina-personala-a-lui-carroll-shelby-va-fi-vanduta-in-ianuarie-la-licitatie/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/