image
Sursa foto: AP

MS, după ce ieri am avut un caz de import din Marea Britanie: „RM nu are capacitatea de a depista noua tulpină a Covid-19”

În Republica Moldova nu există echipamentele necesare pentru a depista noua tulpină a Covid-19, precizează Ministerul Sănătății. Asta după ce ieri în RM a fost confirmat un caz de import din Marea Britanie, acolo unde noua tulpină este deja extrem de răspândită.

„La moment, laboratoarele publice din cadrul ANSP nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virsului Sars Cov-2, însă la necesitate probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii Ansp sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor”, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății.

MSMPS mai precizează în context că e în proces de achiziționare, cu suportul OMS, a echipamentelor necesare pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului.

Precizăm că ieri în Republica Moldova a fost depistat un caz de Covid-19 de import din Marea Britanie, acolo unde noua tulpină a virusului Covid-19 face ravagii. Deocamdată nu se știe dacă în acest caz de import este vorba despre infecție cu noua tulpină a coronavirusului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: