image
Sursa foto: jurnal.md

Revin elevii la școală sau vor studia online după vacanță? Răspunsul autorităților

Autoritățile încă nu au luat o decizie în privința modului în care va fi reluat, după vacanță, procesul de studii în școlile din Moldova. Săptămâna viitoare vacanța se încheie, iar elevii nu știu dacă în continuare vor studia online sau vor trebui să meargă la ore. „O decizie va fi luată la nivel național, de către minister”, a spus astăzi, la ședința Primăriei, viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici.

„Noi ne dorim din tot sufletul ca, după vacanță, copiii să revină în spațiile școlare. Sperăm că acest lucru se va întâmpla, așa cum ne propunem. Ne dorim ca să nu avem o explozie foarte mare a cazurilor epidemiologice”, a declarat viceprimarul capitalei.

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău se îmbunătățește, în ultimele două săptămâni atestându-se o descreștere a numărului de cazuri noi de infectare cu COVID. Despre aceasta a anunțat șefa Direcției sănătate a Primăriei capitalei, Tatiana Bucearschi. În spitalele din Chișinău sunt internați momentan 805 pacienți cu COVID, dintre care 44 sunt în stare foarte gravă.

„Numărul de infectați este mai mic cu 50%, ceea ce ne bucură, dar atenționăm că o relaxare prematură poate duce la o agravare substanțială a situației. Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID în spitalele municipale rămâne a fi de 1.172 de paturi și 200 de paturi de triaj la Sfânta Treime”, a precizat șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate.

De la începutul pandemiei, doar în capitală s-au înregistrat peste 60 de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar aproape o mie de oameni au fost răpuși de virus. Cei mai afectați au fost oamenii cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: